Ondernemend Friesland nieuws

Arrix organiseert informatiesessie op 18 april

Meer dan een jaar na invoering van de wet Meldplicht Datalekken is het aantal hacks en datalekken niet minder geworden. Cybercrime vindt nog aan de lopende band plaats. Niets doen is geen optie meer. Maar veel bedrijven worstelen niet alleen met het in kaart brengen en optimaliseren van security, maar ook met het interpreteren en toepassen van de huidige regelgeving.

Jan Douma, Algemeen Directeur Arrix: “Niets doen is zeker geen optie meer. De boetes op een datalek lopen behoorlijk in de bedragen, dit kan je als bedrijf de kop kosten. Mocht dat niet het geval zijn dan kan de imagoschade die je oploopt ook veel leed berokkenen. We zien nog steeds een afwachtende houding bij veel ondernemingen. Je hebt nu al te maken met de Wet Meldplicht Datalekken (vanaf januari 2016), maar volgend jaar krijgen we ook al te maken met de nieuwe regelgeving AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) met als doel de bescherming van de privacy grondrechten van Europese burgers. Ook hiermee wordt van je verlangd dat je aan kunt tonen dat je de juiste technische én organisatorische maatregelen hebt getroffen. De afwachtende houding moet je nu aan de kant schuiven en initiatief tonen. Veel organisaties worstelen hiermee en vinden het moeilijk om hier vorm aan te geven.“

 

Met de informatiesessie die op 18 april zal plaats vinden wil Arrix bedrijven en organisaties duidelijk maken dat er nu echt iets moet gebeuren. Cybercrime is namelijk alledaagse praktijk voor iedereen! De regelgeving rondom de Wet Datalekken en informatie over de nieuwe AVG zal tijdens de sessie worden toegelicht door Advocaat Jelmer W. de Vries van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn advocaten. Omdat cybercrime en datalekken serieuze risico’s zijn voor een organisatie vertelt Lizanne Vroom van Riskforum.nl meer over het beheren van bedrijfsrisco’s.

 

Om duidelijk in beeld te hebben welke risico’s uw organisatie op het gebied van ICT beveiliging loopt zult u eerst uw huidige situatie in beeld moeten brengen. Jan Pultrum, Security Specialist van Arrix licht dit toe. Vervolgens laten Christiaan de Vries, Business Consultant van Arrix en Monique Duijnker, Kwaliteitscoördinator van Arrix door middel van een live demonstratie zien hoe u alles kunt vastleggen met de daarvoor beschikbare software.

 

Niets doen is geen optie meer! Zet daarom de eerste stap en kom langs op 18 april a.s. in De Lawei te Drachten. Schrijf u in via de website.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement