Ondernemend Friesland nieuws

Autonational steunt op jarenlange ervaring

Autonational steunt op jarenlange ervaring

“We hebben net een grote klus bij een bedrijf in Noorwegen binnengehaald,” zegt Harm Munneke, Managing Director. “Dat bedrijf gaat alle houten elektriciteitsmasten in Noorwegen en Zweden vervangen voor kunststofmasten. Wij leveren de machines voor een fabriek die geheel automatisch deze composietmasten kan produceren. Een integrale oplossing, dat is wat wij kunnen bieden.”

Autonational uit IJlst houdt zich al 40 jaar bezig met het automatiseren van productieprocessen. De specialiteit van het Friese bedrijf ligt bij machines voor het vervaardigen van composiet –  een verstevigde vorm van kunststof –  die wereldwijd aan grote opdrachtgevers in de infrastructuur, luchtvaart en autobranche worden geleverd.

 

“Veel bedrijven van over de hele wereld kiezen ons omdat wij een compleet pakket leveren. We bieden hele goede standaardoplossingen die snel, adequaat en prijsgunstig te leveren zijn.  Daarnaast hebben we veel specialisten die de modulaire concepten om kunnen toveren naar de wensen van de klant. Veel concurrenten kunnen alleen stand-alone machines leveren. Dat maakt dit vak ook zo mooi. Je maakt een project van de tekentafel tot en met het werkend opleveren mee.”

 

Zonnige toekomst

“We hebben een zwaar jaar achter de rug doordat het niet zo goed ging in de autobranche en veel orders werden uitgesteld. We leveren dure apparatuur waar al gauw op bezuinigd wordt. Gelukkig hebben we voor 2017 mooie orders binnengehaald, waardoor we de komende twee jaar van vijftig naar zo'n zestig medewerkers verwachten te groeien.”

 

“Ik werk hier nu een jaar, maar we hebben al mooie veranderingen kunnen realiseren. We hebben afgelopen jaar hard gewerkt aan een open en transparante cultuur. Dankzij deze veranderingen zijn de medewerkers heel erg betrokken bij het bedrijf.”

 

“Ik kijk niet te ver vooruit, maar ook na die twee jaar voorzie ik groei. We zitten echt in een booming markt. Er wordt steeds vaker gebruikgemaakt van composieten. Denk hierbij aan het vervangen van de houten elektriciteitsmasten in Noorwegen of de cementen rioolbuizen in Europa die de tand des tijds bijna niet meer kunnen doorstaan. Ook in auto's en vliegtuigen wordt steeds meer composiet gebruikt omdat het sterker en lichter is dan veel metalen. Ik verwacht dat de markt met zo'n 20 tot 25% per jaar groeit en daar wil ik graag op meeliften. Het is mogelijk dat we op termijn moeten verhuizen vanwege deze ontwikkeling van ons bedrijf. We blijven dan binnen Friesland, omdat we zulk goed personeel hebben. Dit bedrijf steunt op de jarenlange ervaring die die mensen hebben.”

 

Jubileum

“Autonational heeft elke vijf jaar een feestje voor al het personeel. Dan gaan we met zijn allen met aanhang naar het buitenland, zoals Parijs of Barcelona. Waar we dit jaar naartoe gaan is nog een verrassing, maar 40 jaar is natuurlijk een mooie leeftijd om te vieren.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement