Ondernemend Friesland nieuws

B&G Foodfactory Surhuisterveen maakt volgende stap door participatie FB Oranjewoud Participaties

B&G Foodfactory is van origine een ijsmakerij uit het Friese Surhuisterveen. De afgelopen jaren zijn ze - naast de productie van ambachtelijk ijs - zich ook volop gaan bezighouden met het ontwikkelen van foodconcepten. Dat heeft geresulteerd in de interesse van vooraanstaande levensmiddelen producenten. Om die stap goed te kunnen maken, gaat FB Oranjewoud Participaties deelnemen in het bedrijf. Deze week is de overeenkomst getekend. Beide partijen doen geen mededelingen over bedragen en percentages.

Snelle groei
Jos Blom, algemeen directeur van B&G Foodfactory over het succes van zijn ijsfabriek in Surhuisterveen: 'We zijn begonnen met ons eigen ijs, B&G, Bijzonder & Genieten. Dat maken we nog steeds. Maar we groeien ontzettend snel. Zo snel dat we nu speciaal ijs maken voor bekende merken. Tony’s Chocolonely, Unilever en FrieslandCampina zijn enkele bedrijven waar we gesprekken mee voeren en/ of producten mee ontwikkelen. Om de groei die hiermee gepaard gaat te faciliteren, is het vertrouwen van FB Oranjewoud Participaties ontzettend belangrijk'. De ijsfabriek van B&G Foodfactory in Surhuisterveen is óók bijzonder omdat er een 3D-printer staat die in hoog tempo mallen produceert voor bijzondere ijsjes die voor klanten met specifieke wensen zijn. ‘Stel dat er een nieuwe animatiefilm in de bioscoop komt, dan kunnen wij van de hoofdfiguur razendsnel een ijsco maken’, vervolgt Blom. Van deze gepatenteerde foodprinter zijn wereldwijd twee exemplaren. De ene staat in de Verenigde Staten, de andere in Surhuisterveen.


Werkgelegenheid
Kees Akkerman, directeur van FB Oranjewoud Participaties, gelooft in de groeipotentie van de ijsjesmaker. 'B&G Foodfactory biedt in het ijsseizoen werkgelegenheid aan ongeveer 35 mensen, in het laagseizoen aan tien. Als alle parameters in de nabije toekomst de goede kant op gaan, dan kan dit een belangrijke impuls geven aan de werkgelegenheid in Fryslân. Daarnaast kunnen wij relevante managementondersteuning bieden in de volgende stappen van dit bedrijf. Deze combinatie was voor ons belangrijk om te participeren in B&G Foodfactory’.

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist