Ondernemend Friesland nieuws

Basisschoolleerlingen maken spelenderwijs kennis met techniek

Op een actieve, leerzame en vooral leuke manier kennismaken met de wereld van de techniek. Zo’n driehonderd basisschoolleerlingen uit Franeker doen dat op en rond de komende Agrarische Dagen in hun woonplaats.

Zo vindt er op vrijdag 22 september speciaal voor hen een techniekmanifestatie plaats op Chr. Scholengemeenschap Anna Maria van Schurman. Daar wacht hen een gevarieerd programma vol met entertainment - onder andere een spannende quiz - en een flink portie praktijk. Die praktijk bestaat eruit dat de scholiertjes zelf een op zonnecellen aangedreven molentje in elkaar zetten. Een molentje dat zij uiteraard mee naar huis mogen nemen. Burgemeester Eduard van Zuijlen van Franekeradeel geeft zowel ’s morgens (9.00 uur) als ’s middags (13.00 uur) het startschot voor de manifestatie bij Anna Maria van Schurman.

Aan het eind van de dag krijgen de jonge knutselaars ook een gereedschapskoffertje met waardecoupons mee. Die waardecoupons kunnen ze zaterdag 23 september verzilveren op het techniekplein aan de Breedeplaats in Franeker, waar zes bekende techniekbedrijven zich presenteren tijdens de Agrarische Dagen.


Bij deze bedrijven krijgen de jonge ‘technici in de dop’ op vertoon van hun coupons de gelegenheid om in zes stappen een speelgoedautootje te maken. Elke stap in het maakproces zetten ze bij een van de bedrijven, waar ze als ‘beloning’ voor hun werk ook een stuk gereedschap verdienen. Aan het eind van de rit hebben ze op deze manier niet alleen een vernuftig, zelfgemaakt autootje in bezit in een flitsende verpakking, maar ook een goed gevulde gereedschapskist.

 

De manifestatie vormt onderdeel van Technics4U, een promotieproject waarin leerlingen van groep 7 en 8 uit het basisonderwijs samen met hun leerkrachten en ouders uitgebreid kennis kunnen maken met de boeiende wereld van de techniek. Dit jaar is het project, in onze provincie mede georganiseerd door het Friesland College, voor het eerst gekoppeld aan de Agrarische Dagen. Van der Weerd Installaties, King Metaal, bouwbedrijf Van Marrum, Zonderland BV, Autobedrijf De Boer en Steinfort/Glazz verlenen graag hun medewerking aan Technics4U. Goed geschoolde technici - nu en in de (nabije) toekomst - zijn namelijk meer dan ooit nodig.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement