Ondernemend Friesland nieuws

Batavus presenteert nieuwste model met HoloLens

Batavus presenteert nieuwste model met HoloLens

Digital-mediabedrijf Snakeware en fietsenspecialist Batavus hebben de handen ineen geslagen voor een unieke lancering. Het nieuwste model van het oer-Hollandse Batavus wordt gepresenteerd middels de HoloLens, de revolutionaire mixedreality-bril van Microsoft. Het is de eerste keer dat een productlancering in Nederland op deze manier plaatsvindt. “Het is echt een wauw-ervaring.”

Snakeware uit Sneek (Friesland) werd afgelopen zomer een van de eerste Europese bedrijven met een HoloLens en behoort tot het selecte gezelschap dat software voor het futuristische product ontwikkelt. Het eerste resultaat daarvan is te bewonderen op de Dag van de Innovatie in Drachten, op donderdag 29 september.

 

Voor fietsenspecialist Batavus produceerde Snakeware een augmentedreality-exemplaar van het nieuwste model, de Bryte. Tijdens de Dag van de Innovatie kunnen geïnteresseerden deze fiets virtueel bekijken. Zo maken ze niet alleen kennis met de nieuwste tweewieler van Batavus, maar ook met de modernste toepassingen op het gebied van mixed reality.

 

André Kuipers

“We hebben een heel gedetailleerd augmented model van de Batavus Bryte kunnen creëren,” vertelt Ate van der Meer, Marketing & Sales Director van Snakeware. “Geloof me, dat is echt een wauw-ervaring.”

 

En wie kan dat beter bevestigen dan iemand die de wereld al eens eerder vanuit een geheel ander perspectief heeft mogen bekijken? Ruimtevaarder André Kuipers zette eerder deze maand bij Batavus de HoloLens op. Daarmee kwam de Bryte tot leven. “Hij was totaal verrast,” aldus Van der Meer. “De HoloLens was echt een nieuwe ervaring voor hem.”

 

De Fietser

De HoloLens-presentatie van de Bryte is alleen te zien op de Dag van de Innovatie. Op 12 november wordt de tweewieler in Ede aan het grote publiek gepresenteerd. Dit vindt plaats bij de opening van De Fietser, het nieuwe experience center waar onder andere Batavus te beleven en te testen is.

 

Zowel de software als de hardware van de HoloLens is nog niet volmaakt. Microsoft zal deze finetunen op basis van de bevindingen van de eerste pilotpartners, waarvan Snakeware er één is. De HoloLens maakt in Sneek tevens deel uit van het Snakeware Experience Center.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement