Ondernemend Friesland nieuws

Gemeenten en provincie informeren MKB over financiering innovaties op BCDN 2016

BCDN Leeuwarden 2016

De Vier grote Friese gemeenten (F4), de Provincie Fryslân, de Kamer van Koophandel en Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN), slaan de handen ineen tijdens de BCDN 2016 te Leeuwarden. Zij gaan tijdens de BCDN (Business Contact Dagen Noord) de MKB ondernemers informeren over financieringsmogelijkheden op innovaties. Tijdens diverse workshops worden bezoekers op de eerste dag geïnformeerd over subsidies, kredieten, leningen en crowdfunding. De BCDN, voorheen Tel, vindt plaats in het WTC expo in Leeuwarden op 22 en 23 maart 2016.

BCDN 2016

De BCDN is hét ondernemersevent van Noord-Nederland waar ondernemers en non-profit organisaties bij elkaar komen om te netwerken en persoonlijk kennis te maken met andere bedrijven en ondernemers. Volgend jaar ligt de nadruk meer op ‘publiek ontmoet privaat’. “De gemeente Leeuwarden, Súdwest Fryslân, Heerenveen en Smallingerland organiseren een ‘kennis-snelkookpan’ waarmee het MKB in korte tijd wegwijs wordt gemaakt over het financieren van innovaties”, aldus beursmanager Hetty Kroes.

 

Workshops 

Voor het eerst worden tijdens het event workshops gegeven over financieringsmogelijkheden voor innovatieve ideeën. Kroes: “Er zijn volop vernieuwende ideeën die ook marktpotentie hebben, zo blijkt uit onderzoek, maar het Friese MKB kan de financieringskansen nog beter benutten. De gemeenten willen bedrijven tijdens de BCDN 2016 graag informeren en ondersteuning bieden. Ondernemers kunnen plenair een sessie volgen. Vertegenwoordigers van de vier grote Friese gemeenten zijn daarbij aanwezig. Tijdens de workshops wordt nader op de materie ingegaan.”

 

Veiling 

Uiteraard heeft de BCDN ook volgend jaar diverse ondernemerspleinen waar ondernemers een ruimte kunnen huren om te netwerken. De ondernemersprijs De Het! wordt weer uitgereikt. De prijs voor meest innovatieve ondernemer, die korter en langer dan vijf jaar bestaat. In beide categorieën zijn er drie kandidaten of ondernemingen die in aanmerkingen komen. En is er een veiling. Kroes: “Alle Friese burgemeesters hebben een schilderij gemaakt die tijdens de BCDN 2016 worden geveild voor het goede doel. De opbrengst gaat naar slagwerkgroep Syncoop van Talant. Deze groep mensen, met een verstandelijke beperking, treedt regelmatig op en hun instrumenten zijn aan vervanging toe.

 

OF wederom mediapartner

De BCDN biedt ook volgend jaar weer een groot podium voor het stimuleren van contacten tussen overheid en bedrijfsleven. Het beloven weer twee inspirerende en bruisende dagen te worden. Beide dagen zijn de deuren van 12.00 tot 22.00 uur geopend. Vanaf de start van de beurs, destijds nog TEL geheten, heeft OF het initiatief omarmd en is toegetreden als media partner. Vanaf 1 januari zullen we via OF's online podia (web en social media) regelmatig informeren over de noviteiten op de beurs. Een week voorafgaand aan de beurs verschijnt de speciale OF editie die voor een groot deel in het teken van de beurs zal staan.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement