Ondernemend Friesland nieuws

Bedrijventerrein De Hemmen III in Sneek impuls voor werkgelegenheid

Bedrijventerrein De Hemmen III in Sneek impuls voor werkgelegenheid

Met de ontwikkeling van Bedrijventerrein De Hemmen III in Sneek wil de gemeente Súdwest-Fryslân een impuls geven aan de werkgelegenheid. Het terrein, ter grootte van 17 hectare aan de westkant van de A7, is naar verwachting goed voor 425 tot 510 nieuwe arbeidsplaatsen.

“Terugdringen van de werkloosheid en groei van de werkgelegenheid zijn twee belangrijke ambities van het college en de gemeenteraad”, aldus wethouder Maarten Offinga van economische zaken. “Wij kunnen deze ambities alleen waarmaken als we ondernemers een uitstekend vestigingsklimaat bieden en ook letterlijk de ruimte geven om te ondernemen. Want het is het bedrijfsleven dat de extra banen genereert.”

 

Nu is er in Sneek vrijwel geen bedrijventerrein meer voorradig, behalve een aantal restkavels op De Hemmen II. “Hierdoor hebben we de afgelopen twee jaar al twee bedrijven, met een vraag van 5 hectare elk, moeten teleurstellen”, aldus Offinga.

 

Daarnaast kwamen er de afgelopen maanden ook concrete aanvragen uit de regio. “Het gaat hier grotendeels om lokale groeiers die we uiteraard voor Sneek willen behouden, maar nu niet kunnen bedienen”, aldus Offinga. Alleen al in de periode december 2016-februari 2017 ging het bij elkaar opgeteld om zo’n 1,8 hectare. Offinga: “Daarom is het nu de hoogste tijd om een besluit te nemen over de toekomstige economische ontwikkeling van Sneek.”

 

Hoewel de economie zich lastig laat voorspellen, houdt Súdwest-Fryslân rekening met een jaarlijkse uitgifte van zo’n 2 hectare. “Dit betekent dat we zo’n tien jaar vooruit kunnen”, aldus Offinga, die nog wel afspraken moet maken over de kosten. Aanleg van De Hemmen III laat een tekort zien van circa 6,8 miljoen euro. Dit is inclusief een bedrag voor de inpassing van het terrein in de omgeving, vooral in de richting van Folsgare.

 

De leden van de commissie Doarp, Stêd en Omkriten bespreken het plan voor De Hemmen III in hun vergadering van 21 maart. Twee weken later, op 6 april, is het woord aan de gemeenteraad.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement