Ondernemend Friesland nieuws

Benedictus VvE-beheer: "Ons belangrijkste doel is het ontzorgen van de VvE"

Robert Benedictus en Inge Damstra

Koop je een appartement, dan hoort het erbij: het lidmaatschap van de Vereniging van Eigenaren. Binnen die VvE neem je met elkaar beslissingen over het onderhoud van gemeenschappelijke onderdelen van het complex, zoals houtwerk buitenom, entree, trappenhuis, liften, et cetera. Ingewikkeld? Niet voor Robert Benedictus, specialist op dit gebied. VvE’s huren hem in als beheerder.

“Ons belangrijkste doel is het ontzorgen van de VvE-bestuurder.” Met ‘ons’ doelt Robert Benedictus op zichzelf en rechterhand Inge Wijninga. “Inge doet het administratieve deel: ledenadministratie, incasso’s, controle van betalingen. Betaalt iemand niet op tijd, dan bellen we even. Mensen persoonlijk aanspreken werkt tien keer beter dan een mail.”

 

Onderbouwd advies

Het technische deel regelt Benedictus zelf. “Liften bijvoorbeeld moeten bedrijfszeker zijn. Er zijn verschillende partijen die liftonderhoud doen. Dan is het goed als je inhoudelijk weet waarop je kunt selecteren. Niet alleen op geld, ook op kwaliteit. Hetzelfde geldt voor schilderwerk. Elke vijf jaar moet er geschilderd worden. Maar je moet wel weten hoe een goed verfbestek eruitziet, hoe je offertes beoordeelt. De VvE bestaat vaak uit leken op dit gebied. Wij geven een onderbouwd advies.  Doordat we voor meerdere VvE’s werken, kunnen we soms meerdere offerteaanvragen tegelijk uitzetten. We willen klanten laten profiteren van onze schaalgrootte.”

 

 

Onafhankelijk

De beheerder is bij vergaderingen aanwezig en neemt desgewenst ook de rol van voorzitter op zich. “Mocht er een conflict zijn tussen eigenaren, dan is het fijn dat er een onafhankelijke partij is.” Om te zorgen dat leden ook op elk ander moment inzicht hebben in de situatie van hun vereniging gebruikt Benedictus de VvE-software van Twinq. Hier kunnen de leden zelf de relevante stukken bekijken en ook storingen melden.

 

Wilhelminaplein Leeuwarden

Tot de klantenkring behoort onder andere de VvE Wilhelminaplein in Leeuwarden. Die bestaat niet alleen uit eigenaren van appartementen, maar ook die van het Fries Museum, de parkeergarage en het winkelcomplex. Een grote jongen dus. Aanvragen van kleinere verenigingen vanaf zo’n 20 appartementen komen op dit moment binnen door nieuwe wetgeving. Onverwacht, maar Robert Benedictus is er blij mee.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement