Ondernemend Friesland nieuws

BENGS bestaat tien jaar

Kor Nijborg directeur-oprichter van BENGS

Bedrijfsdeuren en Garagedeuren Specialist, kortweg BENGS, bestaat tien jaar. Terugkijkend is directeur-oprichter Kor Nijborg vooral trots op het feit dat de economische crisis weinig invloed heeft gehad op de zaken. Het in Ten Post gevestigde bedrijf is in roerige tijden juist gegroeid.

"We zijn onder andere beveiligingsapparatuur gaan aanbieden", vertelt Nijborg. "Hiermee kun je bedrijfspanden in de gaten houden of weet je wie er rond het huis loopt." De afgelopen jaren is de handel in camera's, intercoms en pasjeslezers flink aangetrokken. "Dit heeft bij de particuliere markt onder meer te maken met de maatschappelijke ontwikkeling dat senioren langer thuiswonen en minder snel naar een verzorgingshuis gaan. Zij voelen zich veiliger als ze weten wie er aanbelt, zeker als men op bed verzorging nodig heeft. Daarbij worden overvallers worden steeds brutaler en proberen ze vaker overdag hun slag te slaan."

 

Markt in beweging

Het begon voor BENGS in 2006 allemaal met deuren. Samen met mede-eigenaar Harry Penninga en zes andere collega's biedt Nijborg vandaag de dag uiteenlopende varianten aan. Garages, fabriekshallen, winkels, stallen, huizen; overal is een deur nodig om binnen te komen. "De ontwikkelingen in onze markt staan niet stil, zowel qua vormgeving als techniek. Tegenwoordig kun je deuren met smartphone op afstand bedienen. En bij de garages zijn de welbekende metalen 'schrootjesdeuren' uit de mode geraakt; dit zijn nu brede, vlakke panelen. Wij kunnen ze tegenwoordig in allerlei kleuren leveren en er zelfs foto's op drukken." Nu de economie weer aantrekt, merkt Nijborg, die al meer dan 25 jaar ervaring heeft op het gebied van deuren, dat er meer aandacht voor deuren is. Dat verdient het ook. "Want een deur gaat heel lang mee. Wanneer koop je een garagedeur? Misschien eens in je leven. Een deur moet passen bij de woning."

 

Maatwerk

Het succes van BENGS heeft volgens Nijborg vooral te maken met mond-tot-mondreclame. "Wij kunnen een totaalpakket - adviseren, leveren, plaatsen, onderhouden en repareren - aanbieden. Het is maatwerk. Daarom luisteren we goed naar onze klanten en kunnen we kwaliteit leveren." Het bracht BENGS ook mooie klussen buiten Noord-Nederland. Zo was Nijborg onlangs bij een oud klooster te vinden. "Daarin zit een opvangcentrum waar jongeren met problemen, meestal gerelateerd aan drank en drugs, aan zichzelf werken om zo terug te keren in de maatschappij. Wij hebben er camera's geplaatst. Belangrijk was dat de apparatuur en bedrading niet mocht opvallen. Een prachtige uitdaging."

 

Jubileum

De afgelopen tien jaar zijn ook zonweringen en slagbomen in het assortiment van BENGS opgenomen. De opgaande lijn hoopt Nijborg in het komende decennium door te trekken. Maar eerst wordt het jubileum gevierd, op zaterdag 17 september in de showroom in Ten Post. "Ik nodig iedereen van harte uit om langs te komen."

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement