Ondernemend Friesland nieuws

BGDD tekent Bouw en Hout Convenant van FSC Nederland

BGDD tekent Bouw en Hout Convenant van FSC Nederland

Op maandag 15 mei jl. hebben Biense Dijkstra, alg. directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma en Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland het Bouw en Hout Convenant ondertekend. Deelnemers van het Bouw en Hout Convenant van FSC Nederland stellen zichzelf als doel uitsluitend duurzaam hout toe te passen in bouwprojecten. Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) onderneemt niet alleen voor vandaag, maar ook voor morgen en volgend jaar. 100% duurzaam hout is voor BGDD een belangrijke stap binnen haar duurzaamheidsbeleid.

Alle convenant-partners, inmiddels 26 bedrijven, nemen concrete stappen om aan dit doel te voldoen en spreken elkaar aan op hun ambitie. “Hierbij gaan de deelnemers bewust een stap verder dan de Europese Houtverordening die de import van illegaal hout moet tegengaan. De bedrijven communiceren hierover, samen met FSC Nederland, naar de markt en de overheid. En zo moet het zijn, willen we onze bossen wereldwijd nu én in de toekomst behouden. Op dit moment is 196 miljoen hectare bos wereldwijd FSC-gecertificeerd. Dat is 45 keer de oppervlakte van Nederland.” aldus Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland.

 

Bouwgroep Dijkstra Draisma is al FSC®-gecertificeerd en sinds 2016 ook PEFC®-gecertificeerd. “Hiermee maken wij de ‘Chain of Custody’ rond” zegt alg. directeur Biense Dijkstra. “Het hout dat wij gebruiken kunnen we volledig herleiden. In 2016 was dat 70%. Door de afkomst te controleren weten we dat het hout uit bossen komt die duurzaam beheerd en geëxploiteerd worden. Dat is onder andere ook een goed salaris voor bosarbeiders, inspraak van lokale bevolking en een selectieve houtkap. Bij deze houtkap worden er gemiddeld 1-3 bomen per hectare geoogst. Hierna wordt dit deel van het bos 25/30 jaar met rust gelaten. Dit is waar wij dagelijks aan werken: een mooie en bewoonbare - circulaire - wereld. 100% duurzaam is mogelijk.”

 

Tegelijkertijd met de ondertekening van Bouwgroep Dijkstra Draisma is ook DD Productie – de volautomatische gerobotiseerde fabriek die isolatiegevels voor de nieuwbouw- en renovatieprojecten van DD Wonen fabriceert – gecertificeerd. Alle gevels die uit de fabriek rollen zijn dus van volledig gecertificeerd hout. Evenals de ingebouwde vogelhuisjes.

 

Op de foto: Biense Dijkstra alg. directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma en Liesbeth Gort, Directeur van FSC Nederland

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement