Ondernemend Friesland nieuws

Bouma Technisch Installatiebedrijf BV: Groots in elektriciteit

Bouma Technisch Installatiebedrijf BV: Groots in elektriciteit

Bouma Technisch Installatiebedrijf BV bestaat tachtig jaar. De veelzijdige speler op het gebied van de installatietechniek is met 65 fte een belangrijke speler in Noord-Nederland.

“Dat brengt grote voordelen met zich mee,” zegt Klaas Meindertsma, lid van de driekoppige directie van het bedrijf. “Dankzij ons formaat hebben we op alle gebieden specialisten, zijn we erg flexibel en leveren we maatwerk en totaaloplossingen aan onze klanten.”

 

Verduurzaming

De grootste ontwikkeling van de laatste tijd is de verduurzaming, waar veel aandacht voor is in Europa. “Nederland loopt nog heel erg achter als je vergelijkt met andere Europese landen,” zegt Dieta Holwerda, financieel directeur. “Verduurzamen vergt een investering, die je over meerdere jaren moet bekijken.” Zelf is het installatiebedrijf ook aan het verduurzamen. “We hebben zelf led-verlichting geïnstalleerd en hebben plannen voor zonnepanelen op het dak.”

 

Terugblikken

Met een tachtigjarig bestaan is het tijd om met beide directieleden terug te blikken. Holwerda is al twintig jaar in dienst, waar zij ooit is begonnen als administratief medewerkster: “De mooiste ervaring en uitdaging die ik heb gehad, is de samenwerking die wij hebben met andere bedrijven. Zo hebben wij in 2010 de service- en onderhoudsafdeling van voormalig Wiekamp in Leek overgenomen. Daarna zijn wij in 2012 gaan samenwerken met Awizon Zonne-energie uit Surhuisterveen, die wij uiteindelijk in 2014 hebben overgenomen. Met Awizon hebben we een specialist in duurzame energie in huis gehaald. Awizon en Bouma versterken elkaar enorm. Met de toenemende vraag op dit gebied blijven we groeien.”

 

Meindertsma werkt al tweemaal zo lang in de branche, waar hij ooit is begonnen als eleektromonteur: “Veel projecten staan mij nog scherp op het netvlies. Het mooiste aan mijn carrière vind ik dat er continu uitdaging in zit. We moeten ons werk continu technisch blijven ontwikkelen om de voorloper te blijven in de snel ontwikkelende markt. Daarnaast is het prachtig dat wij nu leiding mogen geven aan twee verschillende bedrijven.”

 

Vooruitblik

Op naar het volgende jubileum. Meindertsma blikt vooruit: “We zijn nu een 'way of life' ingeslagen met zijn allen. Het nul op de energiemeter is steeds meer een gemeenschapsdoel. Daar zijn wij nog wel tien jaar zoet mee.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement