Ondernemend Friesland nieuws

Brain Fuel komt na succesvolle crowdfunding campagne op de internationale markt

Brain Fuel komt na succesvolle crowdfunding campagne op de internationale markt

De eigen ontwikkelde brainstormtool Brain Fuel van de Leeuwarden bedrijven Online Media Koffer en Gist komt - na een succesvolle crowdfundingdcampagne - internationaal op de markt. ’Backers’ uit onder andere Hong Kong, de VS, Ierland, Spanje, Brunei en Nederland legden allemaal geld in, zodat al na 23 dagen het benodigde streefbedrag van € 7500,- binnen was. Dat maakt Brainfuel één van de weinige succesvolle internationale crowdfunding projecten uit Leeuwarden. Dit betekent dat de Friese brainstormtool, die voor betere ideeën bij brainstormen moet zorgen, in productie gaat en binnenkort wereldwijd wordt gebruikt.

Beter brainstormen
Voor Friso Visser, bedenker van Brain Fuel, komt een jongensdroom uit: “Ik wil ervoor zorgen dat er meer goede ideeën de wereld inkomen. Brainstorms verlopen vaak heel slecht. Deelnemers zijn vaak niet creatief genoeg, de stillere mensen komen niet aan het woord, de sfeer is geforceerd, ideeën worden niet goed uitgewerkt. Zonde. Daarom wilde ik iets ontwikkelen dat voor betere brainstorms zorgt. Die niet prima ideeën opleveren, maar goede ideeën. Zoals het hoort!”

Brain Fuel
Die tool om beter te kunnen brainstormen is Brain Fuel geworden. Brain Fuel bestaat uit een set kaarten met de categorieën ‘personen’, ‘dieren’,‘voorwerpen’ en ‘locaties’. Deze kaarten kunnen - aan de hand van een tiental ‘spelvormen’ - ingezet worden tijdens een brainstorm. De eigenschappen van iedere kaart leiden snel tot nieuwe associaties bij de gebruiker, waardoor gebruikers creatiever worden en een brainstorm uiteindelijk betere ideeën oplevert.

 

Wereldwijd getest bij onder andere Harvard, MIT, Aegon, KLM en VPRO
Om het effect van de nieuwe brainstormtool te testen, werd Brain Fuel wereldwijd door 800 mensen uit 29 landen gebruikt. Zo werd in Nederland met medewerkers van AEGON, KLM en VPRO getest. En reisden Friso Visser, Geert Kuurstra (Online Media Koffer) en Frans Scheepens (Gist) op uitnodiging van Harvard University naar de VS, om ook daar de brainstormtool te testen. Het Nederlandse consulaat in Amerika was direct onder de indruk van de nieuwe tool en nodigde het drietal uit voor een vervolg bezoek. Ook een bezoek aan Silicon Valley staat inmiddels op het programma.

 

Kickstarter
Om internationaal draagvlak te creëren voor de brainstormtool en de financiering binnen te halen waarmee Brain Fuel daadwerkelijk in productie kon gaan, begonnen de Leeuwarder bedrijven in diezelfde periode op Kickstarter.com een crowdfundingscampagne. Na 23 dagen was het streefbedrag van € 7500,- ingezameld, door bijdragen van mensen van over de hele wereld.

 

(foto: Ruben de Vries)

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement