Ondernemend Friesland nieuws

Burdaard eerste toeristisch overstappunt in Friesland

Burdaard Friesland Holland

Het plaatsje Burdaard aan de Dokkumer Ee tussen Leeuwarden en Dokkum wordt het eerste toeristische overstappunt in Friesland. Het bureau voor toerisme Friesland Holland zet de plaats letterlijk en figuurlijk op de kaart als een ‘Off the boat On the Bike’ locatie, te beginnen op ’s werelds grootste watersporttentoonstellling, Boot in Düsseldorf. De vooral in Duitsland actieve bootverhuurorganisatie Boat Charter Holland neemt Burdaard in haar gids en op de website op als highlight.

Voor huurders en eigenaren van luxe motor- en zeiljachten en sloepen staan vanaf maart 2016 tien okergele Batavus Quip’s klaar. Deze zijn voorzien van een fietstas of mandje met een poncho tegen eventuele regen. De hippe fietsen, die 19 oktober 2015 werden bekroond met een Award for Excellence tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, worden gestationeerd bij hotel-restaurant It Posthûs in Burdaard. Daar kunnen sloepvaarders, die de Elfstedenroute varen, ook overnachten. Boothuurders, maar ook kleine gezelschappen met een boerenpraam, kunnen in het dorp aanleggen. Zij ontvangen van gastheer Sjoerd Bosgra van It Posthûs naast de mooie fietsen een fietsroute en voordeelbonnen om voordelig van Burdaard en omgeving te kunnen genieten.

 

Klaverblad

Volgens Albert Hendriks van Friesland Holland ligt Burdaard ideaal. “Het heeft zelf twee zeer interessante attracties, het museum van de kunstschilder Ruurd Wiersma en houtzaag- en korenmolen De Zwaluw. Het dorp maakt deel uit van vier toeristische routes: de Noord-Friese Winkeltjesroute, de Markant Friesland museumroute, de WaddenzeeLand-route en de Elfstedenroute. Door een klaverblad met vier deelroutes uit te zetten kunnen pleziervaarders aan vier regio’s en meerdere thema’s snuffelen. Het is een gebied met zeer oude Friese kerken, veel terpen, UNESCO Werelderfgoed en makers van streekproducten.”

 

De ‘snuffelroutes’ zijn ca. 20 kilometer en kunnen heel gemakkelijk afgekort worden door binnendoor te gaan. Ze worden vermarkt onder de naam ‘Discover the North’, ontdek het noorden, waarbij ook gemikt wordt op Leeuwarden 2018 gasten die met een boot vanuit de Friese hoofdstad op verkenning gaan.

“De geschiedenis van Friesland begon 5.000 jaar geleden in het terpenland. Dat moet je als buitenlander beleven.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement