Burgemeester Gerbrandy bekroont Mook de Notaris met Wâldpyk-keurmerk

Om 4 uur in de middag begon de feestelijke uitreiking die werd opgeluisterd met muziek van de troubadour Gurbe Douwstra. Tijdens de uitreiking vertelde Jan de Boer een toepasselijk volksverhaal uit De Wâlden over een ongeletterde jongen die koster wilde worden, en die jaren later als hij een rijk man is bij de notaris weer geconfronteerd wordt met zijn beperking. ‘De notaris vroeg zich af wat hij wel niet geworden was als hij wél kon lezen en schrijven. Koster, antwoordde de man’.

Renskje Top wint wedstrijd spijkerslaan

Ook vond er een wedstrijd spijkerslaan plaats onder het motto ‘Wa jout de MOOKerslach?’. Renskje Top was de winnaar en mag bij Wâldpyk-restaurant Paviljoen De Leyen in Rottevalle een hightea gaan beleven.

Mook de Notaris

Notariskantoor Mook de Notaris is het enige notariskantoor in de gemeente Achtkarspelen. Drie vrouwen zwaaien er de scepter. Het bedrijf is een maatschap met mr. Margreet Mook, mr. Fransisca Spa en mr. Tineke Castelein als vennoten. Het team van Mook bestaat uit tien vrouwen en drie mannen, wat op zich al een bijzondere samenstelling genoemd mag worden. Dit team kan alle voorkomende juridische werkzaamheden binnen het notariaat verrichten, maar midden in het agrarisch cultuurlandschap van De Wâlden zijn ze ook gespecialiseerd op agrarisch juridisch gebied. De voertaal Fries die ze gebruiken wordt hier bij uitstek gewaardeerd.  “Met Mook de Notaris heeft De Friese Wouden er weer een mooie streekambassadeur bij”, aldus Henk Pilat van Stichting Wrâldfrucht, eigenaar van Streekkeurmerk Wâldpyk.

Delen via

Vergelijkbare berichten