Ondernemend Friesland nieuws

Burgemeester opent in Lemmer nieuwe Siemens servicelocatie voor windparken

Siemens onderhoudsschip Lemmer

Burgemeester Arie Aalberts van de gemeente Friese Meren heeft vandaag in Lemmer de nieuwe Siemens servicelocatie voor windparken geopend. Siemens zet de locatie in Lemmer (behorend tot de gemeente Friese Meren) in als centraal punt voor de coördinatie van het onderhoud aan windturbines in ons land. Lemmer wordt niet alleen thuisbasis voor het onderhoud gedurende 15 jaar aan Windpark Westermeerwind in het IJsselmeer, maar ook voor het onderhoud aan windparken op land.

Werkgelegenheid

“Deze nieuwe servicelocatie van Siemens is een langjarige impuls voor de werkgelegenheid. Niet alleen direct voor de mensen die hier de komende vijftien jaar gaan werken, maar ook indirect voor toeleverende bedrijven”, aldus burgemeester Aalberts tijdens de opening. “Momenteel werkt hier vanuit Lemmer al een twintigtal mensen, waarvan het merendeel afkomstig is uit de regio”.

 

Locatie

“Siemens heeft voor Lemmer als thuisbasis gekozen vanwege de goede faciliteiten en bereikbaarheid, de gunstige ligging direct aan het IJsselmeer, de lokale voorzieningen, de goede samenwerking met de eigenaar van de locatie en de mogelijkheid voor eventuele uitbreiding”, aldus David Molenaar, directeur Siemens Wind Power. In de industriehaven in Lemmer is een pand gehuurd, waarin een kantoor en een opslagruimte voor onderdelen zijn gevestigd. Tevens is een onderhoudsschip, een zogenaamd crew transfer vessel (CTV), afgemeerd in jachthaven De Punt voor het onderhoud aan Windpark Westermeerwind.

 

Nederlandse milieudoelstellingen

Siemens bouwt het zogeheten near shore Windpark Westermeerwind langs de noordelijke en westelijke dijk van de gemeente Noordoostpolder. Na voltooiing, eind 2015 begin 2016, onderhoudt Siemens het windpark gedurende een periode van 15 jaar. Met zijn 48 windturbines gaat het windpark groene stroom verzorgen voor zo’n 160.000 Nederlandse huishoudens. Het levert daarmee een aanzienlijke bijdrage aan de verwezenlijking van de Nederlandse milieudoelstellingen: in het jaar 2020 moet 14 procent van de stroom afkomstig zijn van hernieuwbare energiebronnen.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement