Ondernemend Friesland nieuws

Burgum timmert aan de weg

Burgum timmert aan de weg

Op 22 mei zijn de resultaten van het Friese koopstromenonderzoek gepresenteerd tijdens de Retailtop. Er zijn zorgen over de toegenomen leegstand in de Friese winkelcentra en de algemene teneur is weinig positief. Toch lijkt het regionaal winkelcentrum van Burgum zich blijvend goed te ontwikkelen.

Het aanbod in de detailhandel in Burgum is de afgelopen 10 jaar met ruim 6.000 m² toegenomen naar circa 25.000 m². Desondanks is de leegstand in het centrum zeer beperkt. De koopkrachtbinding is voor de dagelijkse boodschappen bedraagt 93% en voor de niet dagelijkse boodschappen 56%. Dat zijn geweldige scores, zo vertelt voorzitter Erik Meijer van ondernemersvereniging Himbo.

 

Het deel van de bestedingen dat van buiten de eigen kern komt ligt op 42%. Gemiddeld ligt dat op 20%. Daaruit blijkt dat Burgum een sterke aantrekkingskracht heeft vanuit de regio. “De komst van de Action en een prachtig supermarktaanbod in het centrum is goed geweest voor de aantrekkingskracht van Burgum”, volgens Meijer. “Dat geldt ook voor een sterk aanbod in de branche Mode & Luxe, zo blijkt uit het onderzoek.”

 

“Burgum komt in het onderzoek naar voren als één van de best door consumenten gewaardeerde winkelgebieden in Fryslân. Burgum krijgt de hoogste waardering voor de bereikbaarheid met de auto en het ruime aanbod gratis parkeermogelijkheden. Sinds de aanleg van De Centrale As zien we ook een duidelijke toename van klanten uit Leeuwarden en Drachten. Maar ook voor het aantal winkels, de kwaliteit van de winkels en de openbare inrichting doet Burgum het naar de mening van de consument erg goed. Dat laat zien dat we op de goede weg zijn”, aldus Erik Meijer.

 

We zijn als Himbo enthousiast dat er steeds meer vernieuwende winkelconcepten bij komen in Burgum. Sinds april is de conceptstore ‘Kofje & Mear’ in de Schoolstraat geopend door Anke Veenje. Zij combineert horeca met woonaccessoires en kinderkleding, waarbij sfeer en beleving centraal staan. In het pand daarnaast is op 1 juni de Internationale supermarkt ‘Saffraan’ van Majid open gegaan. Wederom een prachtige aanvulling op het bestaande aanbod.

 

“Dat Burgum als winkelcentrum zo goed scoort komt niet zo maar uit de lucht vallen, zo vertelt Erik Meijer. De ondernemers in het centrum van Burgum bundelen hun krachten. Ook onze samenwerking met de gemeente is erg goed. De activiteitencommissie programmeert bijzondere activiteiten in het centrum. De activiteiten worden betaald uit een speciaal in het leven geroepen ondernemersfonds. Alle ondernemers betalen daaraan mee. Sinds dit jaar presenteren de Burgumer ondernemers zich in het lifestyle magazine ‘Burgum heeft meer’. Het magazine erg goed ontvangen door de bezoekers en is in de winkels om niet verkrijgbaar. In het centrum kunnen de bezoekers gebruik maken van gratis wifi. Daarnaast is in Burgum de BurgumMobyl beschikbaar. Voor € 1,-- p/p per rit kunnen ouderen, maar ook toeristen zich in een elektrisch auto laten vervoeren binnen Burgum. Dat bedoelen wij Burgum timmert aan de weg”.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement