Ondernemend Friesland nieuws

BusinessContactDagen groot succes

BCD Oldeberkoop in BusinessCentre Bercoop

Opgewekte bezoekers, enthousiaste standhouders en een aantal goede deals die zijn gesloten, alle ingrediënten om de eerste editie van de BusinessContactDagen in Oldeberkoop tot een succes te maken, waren vrijdag en zaterdag aanwezig.

Lovende woorden

Zo’n 1000 bezoekers kwamen de bedrijvenbeurs in het BusinessCentre bezoeken. Het voormalig bankgebouw in het dorp is sinds enige tijd in handen van ondernemer Sake Koelma uit Zandhuizen. Samen met een paar andere ondernemers uit het Oldeberkoop werd afgelopen voorjaar het plan opgevat om bedrijven uit de regio samen de kans te geven om zich te presenteren aan het bedrijfsleven en publiek. En dat is gelukt. Liefst vijftig bedrijven uit Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland meldden zich als deelnemer aan. Ook de gemeente Ooststellingwerf was aanwezig en burgemeester Harry Oosterman opende de BusinessContactDagen vrijdag met lovende woorden. Hij benadrukte de kracht van de regio om dit evenement gezamenlijk op te zetten en tot een succes te maken.

 

Opening BCD Oldeberkoop burgemeester

 

Positieve geluiden

Op basis van het aantal relatiekaarten, schat Koelma dat er gedurende vrijdag en zaterdag zo’n 1000 bezoekers over de drempel kwamen. “Vrijdag was meer zakelijk gericht en zaterdag kwamen er vooral consumenten.” Het laatste mogelijk mede ingegeven doordat de Friese Streekmarkt speciaal voor deze gelegenheid naar het parkeerterrein van het BusinessCentre was verplaatst. “We hebben beide dagen veel positieve geluiden gehoord van zowel de standhouders als het publiek. De deelnemers hebben het als een mooi evenement ervaren en leuke contacten gelegd. Wij hebben als projectteam alle doelen gehaald die we ons hadden gesteld: laagdrempelig, de kracht van de regio en een positieve sfeer.” Deze week gaat het projectteam de BusinessContactDagen evalueren. Maar Koelma is al positief over een vervolg. “Ik verwacht dat we zeker het volgend jaar weer gaan organiseren. We hebben meerdere partijen gehoord die weer willen komen en zelfs bedrijven die er nu nog niet bij stonden, maar dit volgend jaar niet aan hun neus voorbij willen laten gaan.“

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement