Byzondr koppelt werknemer en werkgever in Friese gehandicaptenzorg met unieke matchingtool

Byzondr introduceert een unieke matchingtool om mensen te inspireren en motiveren voor een carrière in de gehandicaptenzorg. Dit is een reactie op het groeiende personeelstekort in de sector in Friesland. De tool koppelt de juiste mensen aan de juiste organisaties en helpt om bestaand personeel binnen de sector te behouden. Byzondr presenteert hun visie onder het motto: “Elke dag anders, altijd Byzondr.”

“We laten mensen zien hoe divers en betekenisvol een carrière in de gehandicaptenzorg is”, zegt Geralda de Vries, projectleider Arbeidsmarktproblematiek. “Met de matchingtool maken we de sector in Friesland toegankelijker en aantrekkelijker voor een nieuw publiek, terwijl we tegelijkertijd inspelen op het personeelstekort.”

Innovatieve oplossing voor personeelstekort in de gehandicaptenzorg

Byzondr is ontstaan als reactie op de toenemende zorgbehoefte en veranderende zorgvraag binnen de gehandicaptenzorg. Ze vertegenwoordigen de gehandicaptenzorgorganisaties in Friesland in samenwerking met Zorgkantoor Zilveren Kruis. 15 organisaties hebben zich al aangesloten, waaronder Alliade, Maeykehiem, Philadelphia en Zorg op Maat. Het doel is om nieuwe instroom van zorgpersoneel en studenten te bevorderen en tegelijkertijd te laten zien hoe waardevol het werk is.

De matchingtool van Byzondr laat mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met organisaties, functies en opleidingen die passen bij hun voorkeuren en vaardigheden. Uniek aan deze tool is de koppeling van persoonlijke waarden aan die van de organisatie. Zo worden de juiste mensen aan de juiste organisaties verbonden en bestaande medewerkers behouden. Potentiële medewerkers krijgen hierdoor een beter beeld van de carrièremogelijkheden, wat hen helpt een weloverwogen keuze te maken.

Een stap vooruit voor de sector in Friesland

Het initiatief komt op een belangrijk moment voor de sector, die steeds meer moeite heeft om voldoende personeel te vinden. Byzondr streeft ernaar om niet alleen de instroom van nieuwe medewerkers te verhogen, maar ook de waardering voor en betrokkenheid bij de gehandicaptenzorgsector te vergroten. Daarnaast ondersteunt Byzondr hiermee opleiders en consulenten bij het werven van talent.

“We hopen dat ons collectief en de matchingtool mensen inspireren om de mogelijkheden te verkennen en een betekenisvolle bijdrage te leveren”, zegt projectleider ArbeidsmarktproblematiekLarisa Groenhof.

Over Byzondr

Byzondr vertegenwoordigt de gehandicaptenzorgorganisaties in Friesland, in samenwerking metZorgkantoor Zilveren Kruis. Als collectief van lokale organisaties vormen ze een krachtig samenwerkingsverband. Het dagelijkse streven is naar de hoogst mogelijke zorgkwaliteit, met een centrale focus op het welzijn en de tevredenheid van zowel medewerkers als cliënten. Het collectief is de verbindende schakel tussen zorgorganisaties, opleidingen en zowel huidige als toekomstige werknemers binnen de gehandicaptenzorg in Friesland.

Ook de naam heeft een persoonlijke betekenis. De ‘y’ in de naam verwijst naar de Friese roots, terwijl de ontbrekende ‘e’ het woord uniek maakt. Dit staat symbool voor de bijzondere mensen in de sector: werkgevers, werknemers en cliënten.

En zoals hun motto luidt, is elke dag in de gehandicaptenzorg anders, maar altijd Byzondr.

Delen via

Vergelijkbare berichten