Ondernemend Friesland nieuws

Centrum Duurzaam doet mee aan Koplopersproject

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam Koplopersproject

Op dinsdag 3 november 2015 startte de 2e groep Koplopers in Leeuwarden. Deze bedrijven gaan de komende 8 maanden aan de slag met duurzamer ondernemen. De aftrap van het project vond plaats bij Lodema Elektrotechniek op de Hemrik. Deelnemer en gastheer Rene Tuinenga verwelkomde de deelnemende organisaties; Van der Geest Schilderspecialisten, Verno Materieel verhuur, Alfa Accountants en Adviseurs, Nivo Noord, ROC Friese Poort Centrum Duurzaam en Grafische Groep van der Eems en Taxi Beimers. Deze bedrijven uit de accountancy, elektrotechniek, personenvervoer, materieelverhuur, middelbaar beroepsonderwijs en schilder- en schoonmaakspecialisten en vinden elkaar in Duurzaam Ondernemen.

Wat is het Koplopersproject?
Het Koploperproject is een project waarin bedrijven aan de hand van concrete voorbeelden aan de slag gaan met energiebesparing, afvalscheiding, co²-uitstoot, duurzaam personeels- en inkoopbeleid en de eigen presentatie en communicatie over hun specifieke duurzaamheid. Dit is voor een schildersbedrijf heel wat anders dan voor een onderwijsinstelling of de taxiondernemer. En daarin schuilt nu juist de kracht van het Koplopersproject. Bedrijven delen ervaringen, leren van elkaar en helpen hiermee elkaar om de duurzaamheid in eigen bedrijf op een hoger peil te brengen. Dit alles in de overtuiging dat duurzaamheid loont!

 

Ambitie Centrum Duurzaam
Centrum Duurzaam wil zich ontwikkelen tot een Energie Competentie Centrum. We hebben een schoolgebouw met duurzame faciliteiten om een vliegende start te maken, aldus projectleider Roeland Westra. De eerste stap is om de energievraag en het energieverbruik van het gebouw in kaart te brengen. Vervolgens is het mogelijk om te experimenteren met zonne-energie (zonnepanelenveld) en met windenergie (windmolen) als natuurlijke energiebronnen. Afhankelijk van de energie opbrengst is energie opslag nodig om energiegaten op te vullen. Dit vraagt een andere manier van denken en doen en ook nieuwe competenties van docenten en studenten van ROC Friese Poort.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement