Ondernemend Friesland nieuws

CityProms 2017: Klassieke Muziek van hoog niveau voor iedereen

CityProms 2017: Klassieke Muziek van hoog niveau  voor iedereen

Op 23, 24 en 25 juni bruist, tintelt en spettert het in de sfeervolle binnenstad van Leeuwarden. Tijdens het grootste en gratis toegankelijke klassieke muziekfestival van het Noorden kan iedereen genieten van klassieke muziek op zeer hoog niveau. Meer dan 1000 musici uit het gehele land treden op. Margot Hoiting, directeur van CityProms, licht een paar heel bijzondere optredens voor u uit.

Camerata RCO: muziek van een weergaloze schoonheid
Op zondag 25 juni speelt het wereldberoemde ensemble Camerata RCO in het Natuurmuseum Fryslân. Dit ensemble bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en speelt werk van Mozart, Beethoven en Haydn. Margot Hoiting: “Fantastisch voor de liefhebber van klassieke muziek én voor mensen die er misschien niet dagelijks naar luisteren. Camerata RCO speelt op een zeer hoog niveau. Dit is muziek van zo’n weergaloze schoonheid, dat wil ik graag met mensen delen.”

 

Lisa Jacobs: vurige Zuid-Amerikaanse klanken
In Het Gerechtshof speelt violiste  Lisa Jacobs op zaterdag 24 juni met haar strijkersensemble The String Soloists zonnige muziek uit Italië van Locatelli en vurige Zuid-Amerikaanse klanken van Piazzolla. “Prachtige muziek, toegankelijk voor een breed publiek”, aldus Margot Hoiting. “Het Gerechtshof is een monumentale locatie met een zeer authentieke uitstraling. Dat maakt het extra bijzonder.”  

 

Het Matangi Kwartet vanuit thuisbasis het Fire Café
In het Fire Café vertolkt Het Matangi Kwartet op zaterdag de strijkkwartetten van Philip Glass. Margot Hoiting: “Het kwartet was er al vanaf de eerste editie van CityProms bij. In de loop der jaren is het Fire Café uitgegroeid tot hun thuisbasis. Die gemoedelijke sfeer van een huiskamer trekt mensen aan en het brengt de muziek heel dichtbij. Ook dit is een absolute aanrader!”

 

WOEI! Klassiek voor 1- 4 jarigen
Voor de allerkleinsten presenteert WOEI! een intieme muziekvoorstelling in Theater De Bres. In deze interactieve voorstelling staan de kracht van de muziek en de vertelkunst van de beweging centraal. Margot Hoiting: ”Kinderen komen niet zo vaak in aanraking met live klassieke muziek. Als het gebeurt zie je vaak dat ze er rustig van worden en dan blijkt dat ze zich heel goed kunnen concentreren. Deze prachtige voorstelling is echt een buitenkans voor de kleintjes en hun (groot) ouders.”   


CityProms 2017: het grootste klassieke muziekfestival van het Noorden
Kijk voor het gehele programma, de locaties en de aanvangstijden op de website. Wanneer u verzekerd wil zijn van een mooi plekje bij de (gratis) voorstelling van Camerata RCO, is het aan te raden om te reserveren. Dat kan via de website.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement