Ondernemend Friesland nieuws

Concept met een economisch, ecologisch én sociaal gezicht

Veel mensen houden ervan om in het weekend of in een midweek er even tussenuit te breken. En wat daarbij steeds belangrijker wordt: men wil genieten met respect voor de omgeving. Duurzaam recreëren dus, bijna als een ode aan de natuur. Met Tiny-Town wordt dat allemaal mogelijk.

“Het idee is eigenlijk heel grappig organisch ontstaan”, zo leggen broers Jan en André Adema uit. “Tiny Houses - kleinschalige duurzame huisjes waarin je op bijzondere locaties kunt recreëren in de natuur – zijn internationaal een trend. Maar je merkt wel dat er vooral erg veel over wordt gesproken, zonder dat er echt iets wordt ondernomen”, aldus André, die in het verleden betrokken was bij bekende bedrijven als Endemol, Blue Circle en Talpa en nu met zijn eigen iLikeMedia Group mediakennis en ‘content (verhalen)’ biedt.

 

“Voor een deel is het een idealistisch concept”, zegt broer Jan, in het dagelijks leven licht specialist in duurzame Led-concepten (IdFrm).  Hij benadrukt het sociale aspect van het concept. “Je kunt samen met lokale ondernemers, overheden en anderen een kleinschalige buitenplaats ontwikkelen zodat mensen op een duurzame manier kunnen recreëren, midden in de natuur, maar waarbij ze tegelijkertijd het DNA van een bepaald gebied leren kennen; de verhalen, de geschiedenis. Die beleving die je met elkaar creëert is het leukste. Je moet het met z’n allen doen uit enthousiasme. Dan zal vanzelf blijken dat het ook economisch gezien interessant is.”

 

André: “Ons concept is gebaseerd op drie pijlers; een economische, een ecologische en een sociale. Economisch is het haalbaar wanneer je erin slaagt om van onder op mensen aan je te verbinden. En dat is precies waarom wij dit zo leuk vinden.”

De broers werken bij Tiny-Town dan ook graag samen met anderen, zoals de Fries-Zweedse architect Alex van de Beld (ALB Surroundings) en Marcel Stinstra van Stinstra kozijnen.

 

Noordoost Fryslân wordt door de initiatiefnemers gezien als een ideale startplaats. “Een prachtig gebied, met een schitterend landschap en veel saamhorigheid onder de mensen”, aldus Jan.

 

Lees het gehele verhaal in editie 3 van Ondernemend Friesland Magazine (OF), of kijk voor meer informatie op de website.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement