Ondernemend Friesland nieuws

CrossFit-club in Leeuwarden verdubbelt onderkomen

CrossFit Leeuwarden

De afgelopen jaren deden veel buitenlandse sporten hun intrede in Nederland. Eén daarvan is CrossFit. Een fitnessvorm die kracht en conditie combineert en gebaseerd is op dagelijkse bewegingen. “Functional movements”, noemt Melvin Brouwer ze. De CrossFit Level 1-trainer en mede-eigenaar van CrossFit Leeuwarden verdubbelde onlangs zijn ‘box’, welke op zaterdag 18 juni feestelijk wordt geopend. Van een trend is volgens Melvin al lang geen sprake meer. “CrossFit bestaat in Nederland al zo’n tien jaar en groeit inderdaad nog steeds. Maar een trend kun je het niet meer noemen.”

CrossFit vormt krachttraining, atletiek en gymnastiek tot één trainingsvorm. Toch hoef je geen geoefend sporter te zijn om te starten met CrossFit. Melvin: “CrossFit is voor iedereen, van jong tot oud. Trainingen doe je weliswaar in groepsverband, maar wel op je eigen niveau door te ‘schalen’ in gewicht, aantal herhalingen en oefenvarianten. Bovendien train je verantwoord onder professionele begeleiding.” Het verschil met traditionele fitness? “Mensen gaan naar fitness om te trainen en naar ons om getraind te worden.”

 

Als één van de weinige boxen heeft CrossFit Leeuwarden een speciale groep voor ouderen. “Ouderen zijn ook welkom tijdens reguliere lessen, maar sporten met leeftijdsgenoten is voor sommigen nog net iets leuker”, aldus Melvin, die binnenkort ook start met lessen voor kinderen.

 

Kwaliteit CrossFit gewaarborgd

De kwaliteit van CrossFit-boxen wordt gewaarborgd door de Amerikaanse CrossFit Foundation. Zomaar de term ‘CrossFit’ gebruiken is dan ook verboden. Zo moet een officiële box minstens één Level 1-trainer hebben die opgeleid en getoetst is door de Foundation. CrossFit Leeuwarden heeft er drie.

 

Nederland kent inmiddels zo’n 140 officiële CrossFit-boxen, waarvan het gros in de Randstad staat. Om de aanhoudende populariteit van de sport - ook in Fryslân - ruimte te geven, breidde CrossFit Leeuwarden haar onderkomen aan de Ouddeelstraat onlangs uit. Vader Luc en zoon Melvin kregen de kans een aangrenzende, identieke ruimte te betrekken bij de bestaande. Reden voor een feestje vinden ze.


Profijt in dagelijks leven

Geheel in stijl hopen Luc, Melvin en collega-trainers op 18 juni nog meer mensen enthousiast te maken voor de sport en de ‘community’ van hun club. De officiële opening van de vernieuwde box start om 10.00 uur met een workshop ‘Wat is CrossFit’, gevolgd door een interactieve demo van technieken. Afsluitend is er een ‘challenge’ voor wie zich echt in het zweet wil werken. Rond het middaguur wordt de box feestelijk geopend. Voor nieuwe leden heeft CrossFit Leeuwarden een speciale introductiecursus ontwikkeld. “In vier lessen leer je in een kleine groep de basistechnieken. Daar heb je niet alleen met CrossFit, maar ook in je dagelijks leven profijt van.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement