Ondernemend Friesland nieuws

Crystalic ontpopt zich als Ondernemersstad van Friesland

Crystalic horecaconcept Koffie en Lunch

In een tijd waarin ZZP-ers als paddenstoelen uit de grond lijken te schieten, neemt ook de vraag naar (flexibele) bedrijfsruimte toe. Maar dat niet alleen. Het vraagt om een andere aanpak van bedrijvencentra. Voor een ondernemer is tijd schaars en is het lastig om werk en privé te combineren. Reden voor Crystalic Business Center om het over een andere boeg te gooien. Eerder al besloten ze flexibele kantoorruimte aan te bieden, deze maand lanceren zij hun eigen horecaconcept: koffie & lunch. Na een valse start in 2002, waarbij slechts een klein deel van de 7000 m2 verhuurd werd, is het bedrijvencentrum nu uitgegroeid tot een geliefde ontmoetingsplek voor ondernemers.

Van lelijk eendje tot mooie zwaan

Lange tijd leek het er op dat Crystalic een mislukking zou worden. Na de grootse opening, bleef het angstvallig stil en leeg in het grote glazen gebouw in Leeuwarden. Maar de aankoop door Sipkema Beheer B.V. in 2005 zorgde voor een succesvolle koerswijziging, door te focussen op service en flexibiliteit. De nieuwste ontwikkeling, het openen van een eerlijk en duurzaam horecaconcept met biologische, fairtrade en streekproducten, lijkt goed te passen binnen hun service en toekomstgerichte visie. Detmar Ypma, commercieel manager van Crystalic, licht toe: "We willen dat onze huurders alle gemakken onder één dak vinden. Ze brengen hun kinderen naar de interne kinderopvang en hoeven de deur niet meer uit voor een zakenlunch. Maar ook voor ondernemers van buitenaf is koffie & lunch de ideale ontmoetingsplek.". 

 

Opening door Locoburgemeester Henk Deinum

Op woensdag 24 februari 2016 wordt koffie & lunch officieel geopend. Na een welkomstwoord van directeur Allard van der Velden, zal wethouder en locoburgemeester Henk Deinum, het nieuwe horecaconcept formeel openen. In aansluiting daarop vindt een informele netwerklunch plaats met een wel heel bijzondere burger op het menu; de locoburger. Vernoemd naar de eregast Henk Deinum en speciaal voor deze gelegenheid tijdelijk in het leven geroepen. De opening is voor iedereen toegankelijk. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar crystalic@crystalic.nl.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement