Ondernemend Friesland nieuws

Cursisten taal- en rekenonderwijs proeven elkaars gerechten

Cursisten taal- en rekenonderwijs proeven elkaars gerechten

Een bijzonder diner met gerechten uit alle windstreken. Het Friesland College trakteerde daar dinsdag 26 september deelnemers ​aan taal- en rekenonderwijs voor volwassenen op. Zij werden samen met hun taalvrijwilligers uitgebreid in het zonnetje gezet in restaurant Amuse van Middelbare Hotelschool Friesland. Leuk detail: de deelnemers hadden zelf de recepten geschreven, die ook nog eens gebundeld zijn in een kookboek. Het maakte van dit zogeheten 'Foodfestival 2017' een mooi afgerond geheel.

Gemberwater, kip met groenten uit de oven, Aziatische bami. Het is een kleine greep uit de gerechten die gister op tafel stonden. Taalcoördinatoren Karin Nagel en Lucie Jeeninga van het Friesland College kwamen met dit initiatief, nadat de recepten in het kader van de Week van de Alfabetisering werden geschreven en gebundeld om laaggeletterdheid op de kaart te zetten.

'Belangrijk voor iedereen' 
Voor de cursisten was het bijzonder om hun gerechten te kunnen delen. Zo ook voor meneer Tan uit Maleisië. Hij woont al 45 jaar in Nederland en heeft een jaar taalles gevolgd in het zogeheten DigiTaalHuis, waar hij momenteel nog computerles krijgt. Gisteravond stond zijn gezonde gemberwater bij binnenkomst op tafel. "Het is heel belangrijk, voor iedereen, om dit te proeven." De 40-jarige Mossa Alsafadi uit Libanon schreef een recept voor kip met groenten uit de oven. "Het is mooi om hier te zitten", zei hij tijdens het diner. 

Grote betrokkenheid

Allerlei disciplines vanuit het Friesland College waren betrokken bij dit Foodfestival 2017, waardoor het mooie leercasussen opleverde. Zo is het kookboek vormgegeven en opgemaakt door een student van het Friesland College. En ook de ontvangst, bediening en bereiding van de gerechten werden gisteravond door studenten van verschillende opleidingen van het Friesland College verzorgd. 

Naast de deelnemers en vrijwilligers waren ook een aantal samenwerkingspartners bij het diner aanwezig. Het Foodfestival is gekoppeld aan het Festival van het Leren, de landelijke campagne die zich richt op een leven lang leren.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement