Ondernemend Friesland nieuws

De Dag van de Bouw in Joure een succes

De Dag van de Bouw in Joure een succes

Nieuwsgierigheid naar de bouw, de nieuwe appartementen of de huisartsenpost bracht afgelopen zaterdag 1.100 bezoekers naar de bouwplaats van het nieuwe woon-zorgcomplex De Werf in Joure. De bezoekers aan de Dag van de Bouw konden de gehele nieuwbouw bekijken. Zowel het anderhalvelijnscentrum als de verpleeghuiswoningen, de appartementen en de parkeerkelder.

Jongeren konden op verschillende manieren kennis maken met het vak. Ze konden vragen stellen aan onder andere de uitvoerder, aan Bouwmensen FNV, ROC Friese Poort en ze konden spijkerslaan. Onderaannemers en de toekomstige gebruikers van het anderhalvelijnscentrum waren met man en materieel aanwezig. Onder het genot van koffie en limonade kon men een drone zien vliegen, een VR-bril beleven of deelnemen aan de fotowedstrijd. Een unieke kans om op een bouwplaats rond te lopen waar het normaal gesproken verboden toegang is. De bezoekers waren positief over de bouw(plaats) en erg nieuwsgierig naar de indeling van het nieuwe gebouw.

 

Dag van de Bouw

Ieder jaar stellen leden van Bouwend Nederland kleine en grote bouw- en infraprojecten open voor het publiek. Dit jaar was de twaalfde editie en de bouwhekken van 130 bouwprojecten door heel Nederland waren geopend voor publiek. In totaal hebben 68.000 bezoekers de bouwplaatsen bezocht. “We laten vandaag zien hoe we met elkaar bouwen aan de toekomst van Nederland. Nederland kan niet zonder de bouw. Er zouden geen bruggen, geen openbare gebouwen en geen wegen zijn. Geen huizen om in te wonen. Dat is best bijzonder, als je erover nadenkt. Honderdduizenden mensen willen wonen in of dichtbij steden. Grootschalige uitbreiding is dus dringend nodig, met langlopende plannen. We moeten niet terug naar de woning schaarste van de jaren ’50. Dus is essentieel: aanpakken!” aldus Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

 

De Dag van de Bouw in Joure is mogelijk gemaakt door Bouwgroep Dijkstra Draisma, Zorggroep Hof en Hiem, Zijlstra Architecten, Dorland steigerbouw, De Waard grondverzet, Kielstra kranen, Gerko Afbouw, ITBB en C. van der Hauw betonbouw.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement