Ondernemend Friesland nieuws

De Friese Wouden in de kijker bij toerist

Van 25 tot en met 27 augustus komen tien journalisten naar De Friese Wouden. Tijdens het weekend verkennen zij dit gebied en schrijven hun bevindingen in een artikel of een blog. Hiermee krijgt het gebied meer bekendheid.

Aan deze persreis werken 35 ondernemers mee. Zij stellen een accommodatie, lunch, diner of activiteit ter beschikking. ,,Ik doe graag aan dit project mee omdat ons gebied meer aandacht verdient. Daarnaast is het leuk om collega’s beter te leren kennen,’’ vertelt Gerben Land van B&B en Theeschenkerij ‘t Landschap in Boelenslaan.

 

De journalisten komen uit Nederland en België en zijn veelal geïnteresseerd in wandelen, fietsen en cultuur. Deze activiteiten zijn daarom ook opgenomen in de schema’s. Elke schrijver heeft een op maat gemaakt programma gekregen. ‘’Zo krijgen we diverse artikelen en wordt het gebied in de volle breedte belicht,’’ vertelt organisator Anneke Lukkes van Toeristisch Netwerk de Friese Wouden uit Zuidoost Friesland. Samen met de aanjagers van Stichting RegioMarketing Toerisme uit Noordoost Friesland organiseert zij deze persreis.

 

,,Veel schrijvers doen zaterdagochtend mee aan een voorproefje van de Lange Afstand Wandelroute ‘Noardlike Fryske Wâldenpad’. Anderen gaan op pad met de fiets in de omgeving van Bakkeveen en Beetsterzwaag of bezoeken kleinschalige musea zoals Scherjon Klompenmuseum en Themapark De Spitkeet,’’ aldus Lukkes.

 

Daarnaast gaan een aantal journalisten sloepvaren over de nieuwe electric-only route in It Bûtenfjild, terwijl anderen Botanische tuin De Kruidhof, Museum Dr8888 of Brommels Bramenfestijn bezoeken. Tijdens de lunch en het diner staan vanzelfsprekend streekproducten centraal.

 

Lukkes sluit af: ,,Tijdens het weekend delen de schrijvers hun bevindingen op social media met de hashtag #defriesewouden17. Wij roepen iedereen op om mee te doen en onze mooie regio op 25, 26 en 27 augustus in de kijker te zetten!’’

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement