Ondernemend Friesland nieuws

De Wissel in Dokkum gaat kledingsorteercentrum opzetten

ondertekening kledingsorteercentrum

Kringloopwinkel De Wissel in Dokkum gaat een kledingsorteercentrum opzetten. De Wissel, Omrin en de gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel hebben vandaag een overeenkomst daarvoor ondertekend. Een belangrijke overweging om een lokaal kledingsorteercentrum op te zetten is de extra werkgelegenheid die dit met zich meebrengt.

Werkgelegenheid

Het kledingsorteercentrum krijgt naast kleding uit de eigen gemeenten ook kleding uit gemeenten in de omgeving aangeleverd. Omrin zorgt ervoor dat deze kleding ook in het nieuwe sorteercentrum in Dokkum gesorteerd kan worden. Daarnaast verzorgt Omrin de lediging van de ondergrondse containers. Met een sorteercentrum op deze schaal hopen de partijen meer werkgelegenheid in eigen regio te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast zorgt het kledingsorteercentrum voor een breder aanbod van tweedehandskleding in onze gemeenten, want een groot deel van de kleding die in het nieuwe sorteercentrum gesorteerd wordt, gaat De Wissel in eigen winkel verkopen.

 

Samenwerking

Het ligt voor beide gemeente voor de hand om een samenwerking aan te gaan met kringloopbedrijf De Wissel. Beide gemeenten hebben een dienstverleningsovereenkomst met de Wissel met betrekking tot de inname van herbruikbare goederen. Bovendien heeft De Wissel ervaring met het sorteren van kleding. Daarnaast biedt de Wissel al een groot aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkplek. De Wissel moet nog de nodige voorbereidingen treffen en hoopt voor het einde van het jaar echt te kunnen starten met de sortering van alle tweedehandskleding. Wethouders Pytsje de Graaf en Gerben Wiersma zijn erg blij met het initiatief: “We binne bliid dat we op dizze wize ekstra wurkgelegenheid kreëarje kinne yn us eigen regio en ek wer in stientsje bijdrage oan de duorsumensdoelstellingen”.

 

Op de foto van links naar rechts: Gerben Wiersma wethouder Dantumadiel, Pytsje de Graaf wethouder Dongeradeel, Geke Buwalda bestuurslid De Wissel, John Vernooij directeur Omrin.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement