Ondernemend Friesland nieuws

Bouwgroep Dijkstra Draisma start nieuwbouw tweede woontoren Lyceumpark Dokkum

Woontoren Lyceumpark in Dokkum

Afgelopen weken zijn de palen geslagen en is de fundering gelegd voor de nieuwbouw van de laatste woontoren in het Lyceumpark in Dokkum. Deze woontoren bestaat uit zes appartementen en een riant penthouse met uitzicht op de oude stadswallen van Dokkum. De belangstelling was overweldigend.

Verkoop

Eind 2011 naderde het Lyceumpark in Dokkum met 7 parkvilla’s, 13 woningen, twee woontorens van 14 appartementen in een prachtig park met haven haar voltooiing. Eén woontoren van zeven appartementen werd niet gerealiseerd. De woningcrisis had in 2011 haar dieptepunt bereikt en dat was goed merkbaar in de verkoop van nieuwe woningen. Dijkstra Ontwikkeling – gelieerd aan Bouwgroep Dijkstra Draisma - besloot daarom de laatste woontoren uit de verkoop te halen. In 2015 begon de woningmarkt weer aan te trekken. Daarop besloot Dijkstra Ontwikkeling eind september om de laatste woontoren opnieuw in de verkoop te brengen. Binnen een week waren de zes appartementen verkocht. Alleen het penthouse staat nog te koop bij makelaardij Roos Dokkum.

 

Volbracht

Het uitgangspunt voor de bijzondere locatie was een landschappelijk plan die de plek teruggeeft aan de stad en haar bewoners. Door de realisatie van de tweede woontoren wordt dit plan volbracht en wordt één van de mooiste plekjes in Dokkum compleet gemaakt. De appartementen en het penthouse hebben rondom uitzicht op de fraaie molen “De Hoop” en het oude stadsbolwerk. De appartementen staan in een parkachtige omgeving, aan de Dokkumer Ee, tegen het cultuurhistorisch centrum aan.

 

Compliment

De tweede woontoren is gelijk aan het appartementencomplex dat enkele jaren geleden opgeleverd is. “Met de verkoop van de tweede woontoren merken we dat de woningmarkt weer in de lift zit. Binnen een week alle appartementen verkopen is als vanouds” aldus Dirk Jan de Rouwe, Hoofd Ontwikkeling bij Bouwgroep Dijkstra Draisma. “Het is een compliment aan het goed doordachte plan van Inbo Architecten en een verrijking voor de stad Dokkum”. De woontoren wordt in de tweede helft van dit jaar opgeleverd.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement