Ondernemend Friesland nieuws

Directeur René Tuinenga neemt Lodema Elektrotechniek over

René Tuinenga Directeur van Lodema Elektrotechniek

Of er veel zal veranderen nu Lodema Elektrotechniek is overgenomen door de huidige directeur, de man die het bedrijf al 14 jaar leidt? René Tuinenga is er volstrekt helder over. “We blijven wie we zijn.” De Leeuwarder specialist in elektrotechniek is terug zoals het 80 jaar geleden begon. Zelfstandig. Klaar om de klandizie te ondersteunen met no-nonsense techniek en vakmanschap.

We spreken 1934. In de ‘Liwwadder’ Hobbemastraat beginnen Iede en Baukje Lodema een winkeltje in elektronische artikelen. Een gouden zet. Want waar elektronica toen nog in de kinderschoenen stond, is thans haast geen leven meer denkbaar zónder. In 1965 neemt zoon Hessel de winkel over. Hij neemt een belangrijke beslissing: een koerswijziging naar de zakelijke markt. Gouden zet nummer twee. Want anno 2016 is Lodema uitgegroeid tot een vooraanstaande partij in elektrotechniek voor de utiliteits- en woningbouw in Noord-Nederland.

 

Voortdurend in ontwikkeling

René Tuinenga gaat in 2002 aan de slag bij Lodema Elektrotechniek. Twee jaar later wordt het bedrijf overgenomen door de DGtC-groep uit IJsselstijn, één van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. Tuinenga krijgt de dagelijkse leiding van Lodema. Hij ziet zichzelf niet als techneut. “Ik heb kijk op cijfers. De ‘jongens’ hier zijn de ware techneuten. Als ik terugkijk op de afgelopen 14 jaar vind ik dat nog wel het hoogtepunt: dat we samen het bedrijf in een voortdurende ontwikkeling hebben weten te houden. Ook tijdens de crisis. We hebben nooit personeel hoeven te ontslaan.” Wat heet. “Vandaag de dag zijn we juist weer op zoek naar echte vaklieden, want daaraan dreigt een tekort.”

 

Primaire processen

Lodema Elektrotechniek is gespecialiseerd in elektra, beveiliging, data en domotica. Tot de klantengroep behoren onder meer adviesbureaus, vastgoed- en bouwpartijen. Maar ook eindklanten zoals zorginstellingen en bouwmarkten. Recente aanvullingen op de referentielijst zijn bijvoorbeeld de Fryske Akademy in Leeuwarden, woontoren Cortinghborg in Groningen en woonzorgcentrum Bilderdijk in Hoogeveen. ‘Eerst de mens dan de techniek’, zo luidt het credo van Lodema. Tuinenga: “Samen met de opdrachtgever stellen we altijd eerst de basale vraag: wáárom heb je een bepaalde voorziening überhaupt nodig? Dat is onze kracht. Meedenken. Dat klinkt misschien cliché maar in de praktijk maken we daarmee het verschil voor onze opdrachtgevers. We leveren techniek en vakmanschap die de organisatie vooruit helpt. Die het primaire proces van de opdrachtgever optimaliseert.”

 

Kernwaarden

Sinds begin oktober jl. gaat Lodema dus weer verder als een zelfstandige onderneming. “De DGtC-groep is voor ons een uitstekende bakermat geweest. We hebben ons kunnen ontwikkelen tot een solide en solvabel bedrijf waardoor onze opdrachtgevers ook op lange termijn klant kunnen blijven. Maar een koerswijziging? We varen al ruim tien jaar een verantwoordelijke koers. We houden vast aan onze kernwaarden: toonaangevend, betrouwbaar, respect en kwaliteit.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement