Ondernemend Friesland nieuws

DIRK Debiteuren Beheer laat klanten sneller betalen met een lach op hun gezicht

Dirk de Veen DIRK Debiteuren Beheer

Alle ondernemers hebben er helaas wel eens last van: klanten die hun factuur niet op tijd betalen. Veel ondernemers willen de relatie met de klant niet onder druk zetten en vinden het daarom lastig om een consequent debiteurenbeleid te voeren. Dirk de Veen, al ruim 30 jaar actief als gerechtsdeurwaarder met zijn bedrijf GDW+, bedacht de oplossing voor dit probleem. Met zijn nieuwe bedrijf DIRK Debiteuren Beheer neemt hij het complete debiteurenbeheer over, de focus ligt daarbij op het vermijden van incasso en het behoud van een goede klantrelatie.

Nieuw software programma

Dirk de Veen liet een softwareprogramma ontwikkelen dat met alle gangbare boekhoudprogramma’s kan communiceren. Er zijn eigenlijk maar twee dingen die hij van de ondernemer vraagt: het versturen van de facturen en het dagelijks bijhouden van betalingen in de boeken. Dirk de Veen: “Dankzij het nieuwe softwareprogramma kan ik de actuele situatie doorlopend monitoren. Met de ondernemer spreek ik af waar de actiemomenten liggen. De bewaking van de termijnen en het uitvoeren van die acties neem ik voor mijn rekening.”


Incasso vermijden

Het verschuldigde bedrag wordt altijd direct op de rekening van de ondernemer gestort. Is een betalingstermijn verstreken, dan neemt De Veen contact op met de betaal plichtige. “We stimuleren de klant op een positieve manier om te betalen. Wat we nastreven is dat hij met een lach op zijn gezicht betaalt omdat hij zo tevreden is met het product. Zo blijft de klantrelatie goed en zal hij een volgende keer opnieuw een dienst of product afnemen bij de ondernemer.” Het doel is om incasso te vermijden. De Veen: “Dat is het uitgangspunt. In die uitzonderingsgevallen dat incasso op een goed moment toch onvermijdelijk blijkt,  kan ik vanuit mijn functie van gerechtsdeurwaarder nog wat betekenen. Maar dat is niet de insteek.”

 

Betere klantrelaties
De voordelen voor de ondernemer zijn legio. Hij heeft eerder zijn geld en draagt minder rentelasten, dat is gunstig voor de liquiditeit van zijn bedrijf. En natuurlijk valt er een hele zorg van hem af, waardoor hij zich volledig en vol energie kan richten op zijn onderneming. Dirk de Veen: “Uiteindelijk hebben we als ondernemers allemaal belang bij een soepel en goed lopend betalingsverkeer. Het zorgt voor meer liquiditeit, betere klantrelaties en dat draagt indirect bij aan een bloeiende economie.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement