Ondernemend Friesland nieuws

DMT bouwt grootste biogasopwaarderingsinstallatie ter wereld

DMT Clear Gas Solutions, de Amerikaanse dochteronderneming van DMT Environmental Technology, gaat de grootste installatie ooit op het gebied van biogasopwaardering met de nieuwste membraantechnologie plaatsen. Deze installatie is niet alleen de grootste, maar eveneens de eerste biogasopwaarderingsinstallatie van DMT die in de Verenigde Staten wordt geplaatst.

Voor het grootste project in de geschiedenis van DMT en biogasopwaardering met de nieuwe membraantechnologie wordt varkensmest vergist tot biogas. DMT CGS zal zowel de voorbehandelingstechnologie voor het verwijderen van zwavel leveren als de technologie om het biogas op te waarderen. Het opgewaardeerde biogas of biomethaan wordt vervolgens in het nationale gasnetwerk geïnjecteerd waar 30.000 huishoudens per jaar van kunnen profiteren.

 

“Dit is een geweldig project. Niet alleen vanwege de omvang maar ook vanwege de relevantie binnen de industrie”, aldus Robert Lems, General Manager van DMT Clear Gas Solutions. “Dit wordt niet alleen het grootste project in de geschiedenis van DMT, maar ook het grootste project ooit met deze nieuwe membraantechnologie. We zijn erg trots op wat we tot nu toe hebben bereikt en zouden het niet zonder steun van onze partners en collega’s in Nederland hebben kunnen doen.”

 

DMT-ET is marktleider in het opwaarderen van biogas met een zelf ontwikkelde technologie. De bron voor dit biogas kan bjivoorbeeld organisch afval, huishoudelijk afval of mest zijn. Het natuurlijke gas ontstaat door dit afval te verzamelen en te vergisten. Met een Carborex®MS installatie van DMT-ET wordt het gas gezuiverd waarna het geschikt is als biologisch aardgas of als biologische brandstof. Sinds de introductie op de markt, heeft deze technologie zich ontwikkeld als meest succesvol product van het bedrijf. Wanneer gewenst koppelt DMT de installatie aan het bestaande gasnetwerk zodat consumenten in de wijde omgeving kunnen profiteren van het milieuvriendelijke gas. DMT-ET is ambitieus, groeit snel en telt op het moment 50 medewerkers verspreid over kantoren in Nederland, de Verenigde Staten en Azië. Naast het opwaarderen van gas levert DMT ook technologie voor ontzwaveling en waterzuivering, wereldwijd.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement