Ondernemend Friesland nieuws

Drachten pakt uit rondom Solar Challenge

Drachten BCDN 2016 Solarweek

De Dutch Solar Challenge komt van dinsdag 5 t/m donderdag 7 juli naar Drachten.  Aanleiding voor ondernemers en gemeente om rondom dit prachtige, internationale evenement flink uit te pakken met diverse activiteiten. 

Solarweek Drachten

Op initiatief van Van Wijnen is een voorstel uitgewerkt om de wedstrijden in en rond Drachten op te waarderen tot de Solarweek Drachten. Wat begon als een etappeplaats voor de Dutch Solar Challenge wordt nu een groot meerdaags evenement, waarbij niet alleen innovatie en duurzaamheid, maar ook de verbinding tussen bedrijfsleven, inwoners, onderwijs, muziek en fun een belangrijke plaats krijgen. Dit past binnen de doelstelling van de gemeente die momenteel samen met ondernemers, instellingen en inwoners werkt aan een routekaart naar een duurzame samenleving in 2040.

 

Drachtstervaart

De Drachtstervaart staat centraal bij de wedstrijden en de activiteiten. Op dinsdag finishen de zonneboten in het centrum, op woensdag zijn er diverse wedstrijden en op donderdag start de volgende etappe naar Grou ook in de Drachtstervaart. Tussen het Moleneind en de Markt is het festivalterrein met catering, een podium met diverse optredens, een duurzaamheidsmarkt en vele andere activiteiten. In dit programma zit nog ruimte voor verdere initiatieven en ideeën vanuit de gemeenschap. Ook het Thalenpark is onderdeel van de activiteiten. Het is de bedoeling om dit park in te richten als stadscamping voor de deelnemers aan de Dutch Solar Challenge. De boten van de deelnemers zijn hier dan ook te bezichtigen.

 

DSC

De Dutch Solar Challenge is in 2006 begonnen in de vorm van een race langs de elfsteden-route met boten aangedreven door zonne-energie. De Dutch Solar Challenge wil vooral jongeren laten kennismaken met alternatieve vormen van energie, én duurzame technologie onder de aandacht brengen. De internationale race start in juli 2016 voor het eerst in Amsterdam en eindigt in Leeuwarden. Er staan bijna 40 teams uit binnen- en buitenland aan de start, waaronder teams van Friese MBO- en HBO scholen.

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement