Ondernemend Friesland nieuws

Dutzfloors maakt met UV-behandeling houten vloer net zo sterk als tegels

Team Dutzfloors

UV-bescherming is vooral bekend van zonnebrillen, maar het Heerenveense bedrijf Dutzfloors past het nu toe op vloeren. Door UV-beschermingslagen op houten vloeren aan te brengen, worden die net zo sterk en slijtvast als pvc of tegels.

Met UV-olie behandeld hout wordt al gebruikt voor onder meer deuren en keukenkastjes, maar de techniek werd nog niet eerder op grote schaal gebruikt voor houten vloeren. “Terwijl het een fantastische uitvinding is”, aldus Redmer van Dobbenburgh van Dutzfloors. “Met name voor toepassing in de keuken, waar mensen uit praktische overwegingen vaak nog kiezen voor kunststof of tegels, is het een perfecte oplossing. De UV-houten vloer combineert de sterke, slijtvaste eigenschappen van pvc of tegels met de schoonheid en uitstraling van hout.”

 

Innovatieve UV-techniek

De vloeren van Dutzfloors zijn van hoge kwaliteit Europees eiken en worden in eigen land geproduceerd. In het geval van de UV-houten vloer wordt het hout voorzien van twee lagen UV-olie. De eerste geeft het hout de gewenste kleur en de tweede dient als beschermlaag. Op deze manier ontstaat een sterke, slijtvaste laag die de UV-houten vloer perfect maakt voor mensen met huisdieren en kleine kinderen, of voor gebruik in keukens, hotels of de horeca. “De UV-lagen worden onder speciale lampen met een temperatuur van 800 graden in de vloer gebrand waardoor de vloer direct uithardt”, legt Van Dobbenburgh uit. “Het resultaat is een kleurvaste, onderhoudsvriendelijke vloer, waar je geen enkel omkijken naar hebt en die perfect kan worden gecombineerd met vloerverwarming.”

 

Over Dutzfloors

Dutzfloors, gevestigd aan de Neptunus 11 in Heerenveen, is een jong en dynamisch bedrijf dat wordt gerund door Hedwig van Dobbenburgh, Joop Jan Vrij en Redmer van Dobbenburgh. Het in 2012 opgerichte bedrijf richt zich op maatwerk. Zowel in de productie van vloeren, als in het contact met de klant. Zo zijn advies aan huis en vrijblijvende afspraken in de showroom buiten de reguliere openingstijden onderdeel van de mogelijkheden.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement