Ondernemend Friesland nieuws

Friese gemeenten helpen inwoners op weg met energiebesparing

Duurzaam Bouwloket Fryslan Lancering

Het Duurzaam Bouwloket is op maandag 18 januari officieel gelanceerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Achtkarspelen. Een groot aantal wethouders, milieu/duurzaamheid coördinatoren en ondernemers uit de bouw en installatiesector was aanwezig om kennis te nemen van de lancering en om mee te discussiëren over de gezamenlijke aanpak voor het verduurzamen van de bestaande bouw in Fryslân.

Wat kunt u van het Duurzaam Bouwloket verwachten?

Bewoners uit alle Friese gemeenten kunnen er terecht voor vragen op het gebied van energiebesparende en duurzaamheidsmaatregelen die zij in en rondom de woning kunnen toepassen. Het Duurzaam Bouwloket Fryslân wordt ingezet met als doel woningeigenaren te informeren, adviseren en te stimuleren hun woning energetisch te verbeteren en toekomstbestendig te maken. Op de website staat alle praktische informatie over diverse maatregelen zoals onder andere het toepassen van isolatie, plaatsen van zonnepanelen en laagdrempelige besparingstips. Daarnaast kunnen bewoners er terecht voor informatie over o.a. (lokale) subsidieregelingen, duurzaamheidsleningen en lokale gecertificeerde bedrijven.

 

 

Werk maken van energiebesparing 

Vanuit Europa en het Rijk word er flink ingezet om de bestaande bouw te verduurzamen. Een groot deel van de Nederlandse woningvoorraad is verouderd. Het overgrote deel van de particuliere woningen in Fryslân is gebouwd voor 1979. Dit betekent dat er kijkende naar de landelijke doelstellingen op het gebied van energiebesparing, onderhoud, kwaliteit en waarde behoud van de bestaande woningbouw een grote opgave ligt voor de komende jaren in Fryslân. Vandaar dat de 24 Friese gemeenten de handen ineenslaan en samen werk maken van energiebesparing en verduurzaming van het Friese woningbezit.

Contact met het Duurzaam Bouwloket?
Via de website, per mail, telefonisch en zelfs via WhatsApp kunnen inwoners bij het Duurzaam Bouwloket terecht voor al hun vragen over kwaliteitsverbetering en besparingsmogelijkheden voor de woning. Naast het thema energie zijn de onderwerpen als een gezond binnenklimaat en verbeteren van het wooncomfort belangrijke aandachtspunten. Op de website is alle inhoudelijk informatie over diverse maatregelen te vinden. Voor vragen en advies kunnen bewoners een terugbelverzoek op de website achterlaten, contact opnemen door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl of door een WhatsApp-bericht te sturen naar het nummer (06-45451188).

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement