Ondernemend Friesland nieuws

Duurzaam Doen Huis wil meegroeien met technische ontwikkelingen

Duurzaam Doen Huis wil meegroeien

‘Als we dit schooljaar doen wat we vorige schooljaar deden dan loopt het Duurzaam Doen Huis al snel achter bij de technische ontwikkelingen’. Zo opent projectleider Roeland Westra de netwerkbijeenkomst voor leveranciers van het Duurzaam Doen Huis en betrokken docenten. Door de interactie met de verschillende leveranciers van duurzame installaties kan Centrum Duurzaam het Duurzaam Doen Huis up-to-date houden. ‘Alleen met elkaar is het mogelijk om nieuwe technologische ontwikkelingen te signaleren en terug te laten komen in het Duurzaam Doen Huis’, is de overtuiging van docent installatietechniek Durk Reitsma.

Duurzaam Doen Huis
‘Levensecht onderwijs voor studenten en bedrijven. Werken met duurzame technische installaties van meer dan 20 fabrikanten uit Nederland. Voor de vakgebieden installatietechniek, elektrotechniek en domotica. Centrum Duurzaam maakt duurzame technieken zichtbaar voor studenten en medewerkers van bedrijven. Dat is het Duurzaam Doen Huis van ROC Friese Poort’, zegt Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam vol trots. ‘Voor elke installatie hebben we een praktijkopdracht ontwikkeld’, vult Durk Reitsma, docent installatietechniek, aan.

 

Samen opleiden
‘Het is belangrijk dat docenten en bedrijven studenten opleiden’, beweert Roeland Westra stellig. De praktijkopdrachten van het Duurzaam Doen Huis zijn ontwikkeld door docenten. Doordat docenten technische trainingen volgen bij de fabrikanten zijn de praktijkopdrachten snel aan te passen aan de technische ontwikkelingen. Natuurlijk is het mogelijk om bij vragen contact op te nemen’. Ook staan we altijd open voor gastcolleges en bedrijfsbezoeken’, is de eensgezinde reactie van de aanwezige leveranciers Atag, Brink Climate Systems, Technea, Intergas en BUVA.

 

Voorbeeld
Centrum Duurzaam wil met het Duurzaam Doen Huis niet alleen voorop lopen, maar ook een voorbeeld zijn voor andere ROC’ s in Nederland. De eerste praktijkervaringen zijn inmiddels al uitgewisseld met bijvoorbeeld het Koning Willem I College. Ook is er een samenwerking met het Energy College waarbij de ROC’ s uit Friesland, Groningen en Drenthe met elkaar samenwerken. De praktijkopdrachten van het Duurzaam Doen Huis zijn in deze samenwerkingen uitwisselbaar.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement