Ondernemend Friesland nieuws

Duurzame mobiliteitsoplossing met maximale flexibiliteit

Duurzame mobiliteitsoplossing met maximale flexibiliteit

Het bezit van een auto bood vele decennia de gewone man een gevoel van vrijheid: overal naartoe kunnen, wanneer je maar wilt. Maar zowel bedrijven als particulieren beseffen dat al die ‘vrije autobezitters’ samen veel CO2 uitstoten. Het kan schoner, duurzamer en nóg vrijer: met mobiliteitsconcept Free to go stappen we definitief over van bezit naar gebruik.

Althans, dat is het doel waar Friesland Lease, samen met initiatiefnemer Euromobil en andere partners, hard aan werkt. Manager Verhuur Tanja Bouma: “Free to go is helemaal van deze tijd. Vrijheid betekent nu dat je zeven dagen per week, 24 uur per dag een auto tot je beschikking kan hebben, maar geen onderhoud, verzekering en wegenbelasting hoeft te betalen. Een nieuwe kleine auto kost bijvoorbeeld, al gauw rond de 12.000 euro. Deze investering hoef je zelf niet meer te doen. Zo rijd je altijd in een betrouwbare auto. Ook elektrische auto’s maken deel uit van het Free to go-wagenpark, dat maakt autodelen nog duurzamer. En een paar uurtjes een busje nodig om spullen te vervoeren? Ook dat behoort ook tot de mogelijkheden.”


Zakelijke klanten worden steeds enthousiaster, particulieren beginnen het concept te ontdekken. “Door hier veel aandacht aan te geven mensen inspireren we mensen om anders te kijken hoe je je van A naar B kunt verplaatsen.  Mooier dan dit krijg je het eenvoudigweg niet.”  

 

Duurzamer wagenpark
Bouma maakt zelf ook regelmatig gebruik van Free to go. “Practice what you preach, zeggen we hier bij Friesland Lease. Het systeem is zó gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Je registreert je eenmalig online, via de app of bij onze zuil. Vanaf dan kun je een auto reserveren. Je voert in wanneer je de auto nodig hebt en krijgt het kenteken en de locatie door. Met je Free to go-app open je de auto, de sleutel ligt erin. Na gebruik leg je de sleutel terug en houdt je het pasje voor het raam: jouw tijd is om. Zo betaal je alleen voor de tijd dat je de auto gebruikt. Klanten zijn dan ook verbaasd over de lage tarieven.” (rekenvoorbeeld in geeltje erbij?)

Bedrijven die tijdvakken reserveren voor medewerkers, zijn ook aangenaam verrast over het gemak en de vrijheid die Free to go biedt. “Je kunt het zakelijk en privé door elkaar gebruiken, je hebt geen sleutelbeheer bij een receptie, administratie-afhandelingen of abonnementsstructuren. Dat scheelt bedrijven die gaan voor een duurzamer wagenpark, gewoon veel tijd en geld.”

Delen met collega’s
Friesland Lease werkt nu zo’n anderhalf jaar met Free to go en ziet de belangstelling toenemen. “Nu nog halen klanten een auto op bij ons het terrein. Maar hoe groter het gebruik wordt, hoe meer locaties er beschikbaar komen.” Zo rijden werknemers van bedrijven wel in goede, gewilde auto’s, maar hoeven ondernemers straks geen heel grote parkeerterreinen meer te onderhouden. “De meeste auto’s staan meer stil dan ze gebruikt worden. Het kan handig en logisch zijn om met meerdere collega’s gebruik te maken van een Free to go auto.”

Steeds meer bedrijven zijn er aan toe duurzamer te opereren, bewustwording van autogebruik hoort daarbij. “Ik ben blij dat steeds meer mensen Free to go ontdekken, want het levert op allerlei fronten voordeel op.” Tanja Bouma vertelt dat bedrijven Free to go ook gebruiken in samenwerking met andere producten van Friesland Lease, zoals de Leasefiets en de deelauto. “Voor elk mobiliteitsvraagstuk een goede oplossing, hoe mooi kun je het hebben?”

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist