Ondernemend Friesland nieuws

ECOstyle klaar voor de toekomst op nieuwe locatie Ecomunitypark Oosterwolde

AJ ZWART & H Zwart Ecostyle Oosterwolde

Afgelopen vrijdag 20 mei is het nieuwe pand van ECOstyle in Oosterwolde geopend. Het in 1967 opgerichte familiebedrijf heeft na bijna 50 jaar Appelscha verlaten en is nu gehuisvest op het duurzame Ecomunitypark in het Friese Oosterwolde. Meer dan 200 genodigden woonden de officiële opening bij. Als openingshandeling plantten de kinderen van de inmiddels vierde generatie van de familie Zwart symbolisch een zaadje, staand voor een gezonde groei en een vruchtbare toekomst.

Duurzame innovatie

Het kantoorpand en magazijn zijn gebouwd naar de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid. Er is veel licht in de gebouwen, wat naast een zeer plezierige werkomgeving ook de transparantie van het bedrijf symboliseert. 650 zonnepanelen voorzien in energie. Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor het sanitair, aardwarmte zorgt voor de juiste temperatuur in de gebouwen. Ook de buitenkant van kantoor en magazijn ziet er heel natuurlijk uit; steenkorven en houten lamellen zorgen voor het opgaan in de natuur en de omgeving, zij geven daarbij schuil- en nestelruimte voor insecten en amfibieën. Zeer bijzonder is ook het Ecomunitypark te noemen, waar biodiversiteit  een duidelijke hoofdrol speelt. 55% van het bedrijventerrein zal natuur blijven, de overige ruimte is beschikbaar voor duurzame bedrijven of instellingen. Het doel is om bedrijfsleven, onderwijs en overheid op het Ecomunitypark te verenigen om elkaar te inspireren en te versterken en gezamenlijk te innoveren. 

 

4 generaties Zwart

Alle 4 generaties waren present tijdens de opening. De oprichter, Jan Zwart, overleed enige jaren geleden, maar uit handen van mevrouw Zwart Senior kreeg Anne Jan Zwart, eigenaar van de ECOstyle Holding en initiatiefnemer van het Ecomunitypark, symbolisch het eerste zaadje overhandigd. Anne Jan Zwart vertelde over de historie van ECOstyle, de visie en idealen en waar het bedrijf nu staat, waarna de derde generatie het verhaal overnam en het zaadje kreeg doorgegeven. De 4 huidige SBU’s (Garden, Animal Care, Plant Professional en Agro Veterinair) werden uitgelicht en uitgebeeld middels een film. Uiteindelijk kreeg de vierde generatie het zaadje overhandigd en werd het geplant. Een digitale presentatie liet zien dat het zaadje uitgroeide tot een grote, volgroeide plant en tot bloei kwam; de knop sprong open en toonde het ECOstyle logo. ECOstyle is klaar voor de toekomst en de komende generaties!

 

De gebouwen zijn BREEAM outstanding gecertificeerd, dit is de hoogst haalbare score op het gebied van duurzaam bouwen. Het nieuwe magazijn won in maart 2016 al de internationale BREEAM Award in de categorie Industry als zijnde het meest duurzame gebouw van Europa.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement