Ondernemend Friesland nieuws

Inwoners Friesland kraken duurzame vraagstukken van lokale bedrijven en organisaties

Over precies twee maanden start de eerste editie van de Duurzame Innovatie Challenge Fryslân 2018. Dit is de start van een beweging om het talent en de kennis in Fryslân in te zetten voor het versterken van de duurzame innovatiekracht van de regio.

Bij de Duurzame Innovatie Challenge Fryslân leggen diverse bedrijven, overheden en instellingen duurzame vraagstukken voor aan de inwoners van Friesland. Vanaf 3 september kunnen inwoners van Friesland zich inschrijven om mee te gaan denken over de diverse vraagstukken. In oktober gaan de deelnemers tijdens een bootcampdag via diverse brainstormtechnieken de vraagstukken kraken. Om tot een optimale oplossing te kunnen komen, worden de deelnemers ondersteund door experts die masterclasses geven en zijn er zogeheten ‘innovatiestations’ aanwezig, waar de deelnemers informatie kunnen tanken bij diverse experts. 

 

Op de slotdag van de Duurzame Innovatie Challenge Fryslân op 13 november, worden alle oplossingen gepresenteerd aan een jury, met de Commissaris van de Koning, Arno Brok, als hoofd van de jury. De jury kiest uiteindelijk een winnaar die een beloning krijgt, waarmee de oplossing in de praktijk uitgevoerd kan worden.

 

Er zijn al diverse bedrijven en organisaties die een duurzaam vraagstuk aandragen of op een andere manier meewerken aan dit event, waaronder: de Gemeente Leeuwarden, Provincie Friesland, Ekwadraat, de Noordhoek Schilderwerken, Friso bouwgroep, Autobedrijf Bremer en Jansen Pro Office. Blijf op de hoogte van de Duurzame Innovatie Challenge Fryslân via www.duurzame-innovatie-challenge.frl.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Juridisch specialist
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.