Ondernemend Friesland nieuws

Eerste website ooit te bewonderen bij Snakeware in Sneek

Eerste website ooit bij Snakeware relatie dag 2016

De allereerste webpagina ooit, draaiend op de allereerste webserver ooit, is donderdag 24 maart a.s. te bewonderen tijdens de Snakeware Experience Day in Sneek. Net als bij de lancering in 1991 draait de pagina op een door Steve Jobs ontworpen NeXT Cube-computer. “Een uniek stukje internetgeschiedenis’’, aldus Ate van der Meer, Marketing and Sales Director van Snakeware. Wat de onthulling bijzonder maakt, is dat er wereldwijd nog maar enkele originele en functionerende NeXT Cubes op de markt zijn. “Ik ben ontzettend blij dat wij een exemplaar voor de toekomst hebben veiliggesteld’’, zegt Van der Meer. “Om te weten waar wij in de technologie naartoe gaan, moet je ook weten waar we vandaan komen.”

Leerlingen
De website wordt onthuld door leerlingen van Stichting Odyssee. In 2013 werd binnen deze stichting de eerste Steve Jobsschool van Nederland geopend. “Wij vinden het belangrijk om te investeren in en samen te werken met de talenten van morgen en bij Stichting Odyssee zitten die talenten’’, licht Van der Meer toe. De onthulling vindt plaats in de historische Gashouder en maakt deel uit van de Snakeware Experience Day.

Tijdens deze dag, waarin digitale media specialist Snakeware klanten en relaties informeert over haar producten en diensten, is er veel aandacht voor de toekomst. Innovatieve producten, zoals het 'location based platform Lightcurb' en het Luminous Carpets Philips van Philips, zullen tijdens het evenement een prominente rol spelen. Ook zijn er workshops door DekaMarkt en Staatsbosbeheer, geeft Adformatie toelichting op Omnichannel-onderzoek en zal de website van het jaar worden bekend gemaakt.

Permanente expositie
Het innovatieve en toekomstgerichte karakter van Sneek krijgt na deze dag zijn beslag in een permanent Experience Center, dat open is voor alle geïnteresseerden. De NeXT Cube met de allereerste webpagina krijgt daarin een prominente plek. “Een fantastische ervaring voor de jeugd van nu’’, vindt Van der Meer.

Naast zakelijke relaties van Snakeware zijn ook scholieren welkom om zich op de hoogte te laten stellen van de geschiedenis en toekomst van digitale informatievoorziening.

Snakeware, gevestigd in Sneek, realiseert sinds 1995 toonaangevende digitale producties die bedrijven een duurzaam concurrentievoordeel opleveren. ‘Experience like no other’ is daarbij het devies.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement