Ondernemend Friesland nieuws

Erasmus in Leeuwarden ontvangt het BGB-keurmerk

Woonzorgcentrum Erasmus Leeuwarden

Op donderdag 25 februari a.s. ontvangt woonzorgcentrum Erasmus in Leeuwarden als 2e zorggebouw van Noorderbreedte het BGB-keurmerk, waarmee het gebouw aantoonbaar brandveilig is. Erasmus is hiermee één van de eerste woonzorgcentra in Friesland met een dergelijk keurmerk. Met het keurmerk Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB toont Noorderbreedte aan dat haar nieuwbouwpand Erasmus voldoet aan geldende Wet- en Regelgeving. Dit geldt voor de bouwtechnische, installatietechnische en organisatorische aspecten. Het pand is op al deze vlakken in orde bevonden. Hiermee zet Noorderbreedte in op het borgen van een brandveilige leefomgeving voor haar cliënten en bewoners.

Keurmerk

De regeling BGB is een landelijk erkend KIWA keurmerk waarmee het mogelijk is panden te certificeren op brandveiligheid door een deskundig en gecertificeerd opnamebedrijf. Met een dergelijk certificaat voldoet het pand aantoonbaar aan de brandveiligheidseisen. Het BGB-keurmerk kan men vergelijken met een jaarlijkse APK voor brandveiligheid en is voor gebouweigenaren een middel om invulling te geven aan hun verantwoordelijkheden.

 

Uitvoering

Bij de nieuwbouw van Erasmus is er voor gekozen om vanaf de start van het bouwproces het BGB-keurmerk als eis te stellen voor de realisatie van het woonzorgcentrum Erasmus. Om invulling te geven aan deze eis is ASCOM als certificerende instantie en als adviseur gevraagd in zowel het ontwerp- als uitvoeringsproces te participeren.  Door de kennis van ASCOM ook tijdens de uitvoering van de bouw te delen met de aannemers was het mogelijk de  brandveiligheidsmaatregelen optimaal te integreren in hun uitvoeringswerkzaamheden. Onder directievoering van BCN hebben de bouwpartijen Jorritsma Bouw en Pranger Rosier deze wijze van aanpak ervaren als een positief leermoment voor brandveilig bouwen. Voor de bewoners en het personeel van woonzorgcentrum Erasmus betekent dit dat zij er zeker van kunnen zijn dat ze wonen en werken in een brandveilig gebouw. Een prettige gedachte.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement