Erfafspoeling in de praktijk tijdens open dag bij melkveehouder

Actueel thema

Het thema erfafspoeling is zeer actueel, ook bij de boer in kwestie. Vanuit het initiatief Schoon Erf, Schoon Water heeft de maatschap meegedaan aan een pilot om in 2027 te voldoen aan de wetgeving. De uitdaging om binnen vijf jaar de sleufsilo’s te vervangen, mét een perssappen opvangvoorziening, is ruimschoots behaald en tijdens de open dag met eigen ogen te aanschouwen. De nieuwe silo’s met zuurbestendig asfalt zijn aangelegd door Oosterhof Holman en gecombineerd met sleufsilowanden van Bosch Beton.

Programma

10.00-10.15 Inloop en ontvangst

10.15-10.30 Welkomstwoord door de Boer-Hoving en Oosterhof Holman

10.30-11.15 Schoon Erf, Schoon Water – Bianca Domhof en Janke Kloosterman

11.15-11.45 Rondleiding op het erf door de Boer-Hoving

11.45-12.45 Lunch en bezoek bedrijvenstandjes

12.45-13.15 Erfverharding oplossingen – Sietze van der Velde van Oosterhof Holman

13.15-14.00 Sleufsilo’s – Brand Jan van den Bosch van Bosch Beton

14.00-14.30 Afdeksystemen – Jan Sake Bosch van Agridek

14.30-15.00 Afsluiting

Over het programma

Deelnemen aan Schoon Erf, Schoon Water biedt melkveehouders in Fryslân veel voordelen bij het voorkomen van erfafspoeling. U krijgt een gratis adviesgesprek met twee adviseurs: een vanuit de landbouw en een vanuit Wetterskip Fryslân. Zij denken mee over de meest effectieve aanpassingen op uw erf, zodat u voldoet aan de wet- en regelgeving rond erfafspoeling. Samen met de adviseurs bepaalt u welke maatregelen op uw erf worden genomen. Dat kunnen al hele eenvoudige aanpassingen zijn die weinig geld kosten, met tóch een groot(s) effect. Tijdens de open dag hoort u alles over de mogelijkheden van dit initiatief.

Oosterhof Holman kan in de uitvoering hiervan veel betekenen, van kleine oplossingen tot een totaalplan met zuurbestendig asfalt en sleufsilo’s. Ook Bosch Beton en Agridek vertellen u over de vele mogelijkheden en praktische oplossingen. Brand Jan van den Bosch van Bosch Beton vertelt tijdens zijn workshop over erfafspoeling, het scheiden van perssappen en het juist conserveren van ruwvoer. Optimale ruwvoerconservering in de kwalitatief hoogwaardige sleufsilo’s van Bosch Beton draagt namelijk bij aan een direct resultaat voor iedere melkveehouder. Daarnaast is er veel aandacht voor andere duurzame oplossingen en mogelijkheden op het boerenerf, waaronder zonnepanelen van Elize Energie.

Wie wat waar

Wat: Open Dag MTS de Boer-Hoving

Waar: Buterheideveld 22 Makkinga

Wanneer: Donderdag 14 september van 10.00 tot 15.00 uur

Thema: Een duurzaam erf in de praktijk

Delen via

Vergelijkbare berichten