Ondernemend Friesland events

De komende weken staat de eventspagina van Ondernemend Friesland in het teken van Werkfestival Sneek. Op zaterdagmiddag 28 september stellen Sneker ondernemers hun bedrijf open voor ‘expeditie werk’. In de aanloop naar dit Werkfestival vertellen deelnemende ondernemers op deze pagina over hun ambities en verwachtingen. Meer weten of vragen? Neem dan contact met ons op.

Wat verwacht E. Franckena van het Werkfestival Sneek?

Wat verwacht E. Franckena van het Werkfestival Sneek?

Wat verwachten deelnemers van het Werkfestival Sneek, op zaterdagmiddag 28 september? Margriet Franckena-Van der Wal, mede-eigenaresse van E. Franckena Reclamebelettering, vertelt waarom zij het belangrijk vindt om met het bedrijf mee te doen aan dit event.

 

Waarom doe jij met je bedrijf mee aan het Werkfestival?
Wij willen graag aan iedereen laten zien wat een divers bedrijf en beroep wij hebben, dat belettering overal te vinden is en dat het altijd maatwerk is. Voor belettering is geen standaardisatie mogelijk. Kleur, formaat, soort materiaal, toepassing, ondergrond: elke factor is bepalend voor de route naar het eindresultaat. Het werk is een combinatie van computerwerk en fysiek werk. De computers en machines doen veel, maar het grootste gedeelte is en blijft handwerk. Ons bedrijf houdt zich ook bezig met standbouw, waarbij de belettering een onderdeel is. Wij maken stands voor diverse bedrijven met behulp van een aluminium systeem, met af en toe een combinatie met houtbouw-onderdelen. De basisframes zijn herbruikbaar en de overige materialen worden veelal hergebruikt, vooraf in onze werkplaats klaargemaakt en naderhand opgeslagen. Dit om het vaker te gebruiken, in aangepaste vorm of gedemonteerd, zodat er andere projecten mee gemaakt kunnen worden.

 

Wat verwacht je van het Werkfestival? Heb je een doel voor ogen, of een bepaalde ambitie?

In het algemeen hoop ik dat het goed bezocht wordt bij alle bedrijven, zodat de mensen in Súdwest-Fryslân zien dat er meer in de omgeving te vinden is en te koop is, zonder dat men het internet opgaat en het van ver haalt. Maar ook dat, in ons geval, de jeugd ziet wat voor mogelijkheden er zijn in ons vakgebied. De keuze voor ons vak wordt niet veel gemaakt, terwijl er echt een hele grote vraag naar Signmakers is.

 

Waarom is het voor jouw bedrijf belangrijk om op juist aan dit event deel te nemen, welke meerwaarde heeft het Werkfestival volgens jou?
De meerwaarde vind ik bovenal dat de bedrijven hier op het bedrijventerrein iets meer een ‘gezicht’ krijgen.

 

Jouw bedrijf is natuurlijk uniek en dat wil je laten zien. Waarin onderscheiden jullie je en wat wil je daarvan laten zien op 28 september?
Wij zijn uniek in het feit dat wij diverse disciplines beheersen en uitoefenen en dit met een klein team uitvoeren. De ‘producten’ die wij afleveren zijn zo divers dat je niet alleen maar kunt spreken van ontwerp, folie, sticker maken en ‘plakken maar’. De materialen zijn divers, evenals de toepassingen, de uitvoering, de montagemogelijkheden et cetera.
Afhankelijk van de opdracht moet je ruimtelijk inzicht hebben, verstand hebben van elektra, montage en de montagemogelijkheden, inzicht hebben in kleurgebruik, systematisch kunnen werken en ga zo maar door. Daarnaast zijn wij er trots op dat we al 21 jaar bestaan!

 

Aan een evenement als het Werkfestival deelnemen, is onderdeel van je vak als ondernemer. Wat vind jij het mooiste aan jouw vak?
Juist die diversiteit, er is niet een dag hetzelfde. En het contact met de klant en de glimlach als het eindproduct klaar is!

 

Profiel:

Naam: Margriet Franckena- Van der Wal            
Bedrijf: E. Franckena Reclamebelettering
Functie: Mede-eigenaresse: verantwoordelijk voor klantencontact, opmaak, standbouw en  administratie.
Woonplaats: Ysbrechtum
Hobby’s: Tai Chi beoefenen, Yoga, grimeren.
Lijfspreuk/motto:
Website bedrijf: www.ef-belettering.nl

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist