Ondernemend Friesland nieuws

Feenstra Adviesgroep 75 jaar verzekeren met persoonlijke aandacht

Feenstra Adviesgroep  75 jaar verzekeren met persoonlijke aandacht

Op donderdag 1 december 2016 bestond Feenstra Adviesgroep officieel 75 jaar! Het familiebedrijf gevestigd aan de Verlengde Schrans 81 te Leeuwarden heeft samen met haar klanten, omwonenden en geïnteresseerd tijdens deze dag op feestelijke wijze stilgestaan bij dit bijzondere jubileum.

 

Het is 1 december 1941 als 'pake' Goitzen Feenstra, vanachter zijn groentekar, start met de verkoop van verzekeringen. Nederland wordt op dat moment geteisterd door de Tweede Wereldoorlog, een periode met veel onzekerheid. Juist die onzekere start tekende en tekent de werkwijze van Feenstra Adviesgroep: met persoonlijke aandacht het beste voor de klant willen realiseren. Het familiebedrijf krijgt vorm wanneer ook de zoon van Feenstra in het bedrijf komt werken. Zo moet hij kilometers fietsen om openstaande leningen bij de boeren te incasseren. Later krijgt hij van zijn vader de opdracht om ook verzekeringen af te sluiten voordat hij zijn weg naar huis vervolgd. De afstanden zijn inmiddels te overzien nadat de fiets plaats heeft gemaakt voor een brommer.

 

In de jaren 70 neemt Feenstra het bedrijf van zijn vader over en vestigt hij zich in de Leeuwarder wijk Huizum. Met de overname van het bedrijf groeit ook het dienstenpakket. Zo richt het kantoor zich nu ook op: vastgoed, makelaardij en de overnames van verschillende assurantiekantoren. Het bedrijf floreert en de persoonlijke aandacht blijft haar vruchten afwerpen.     

 

Het is begin jaren 90 wanneer zonen, Gooitzen en Thomas Feenstra hun opwachting maken binnen het familiebedrijf. Het zijn prachtige tijden en met de opkomst het internet wordt er een compleet nieuwe dimensie gegeven aan de financiële sector. In 2009 nemen de zonen, vanwege het ziekbed van hun vader, het bedrijf over. De twee broers staan aan de vooravond van een economische crisis die veel vergt van het aanpassingsvermogen. Diverse bedrijfsactiviteiten worden afgestoten en er wordt afscheid genomen van personeel. Het is een klap voor het bedrijf, maar dankzij het vertrouwen van klanten én dankzij de persoonlijke benadering van Feenstra Adviesgroep houdt het bedrijf zich goed staande.

 

Het bedrijf zit inmiddels al weer een tijd in het pand aan de Verlengde Schrans 81, nog steeds dicht bij de wijk Huizum, waar Feenstra Adviesgroep echt vorm kreeg. Met het jubileum luidt het advieskantoor een bijzonder nieuw jaar in waarin huidige en nieuwe klanten diverse, bijzondere activiteiten kunnen verwachten van het familiebedrijf.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement