Ondernemend Friesland nieuws

Feestelijke opening herinrichting De Falom

Feestelijke opening herinrichting De Falom

Vrijdagmiddag 2 juni hebben gedeputeerde Johannes Kramer en wethouder Roelof de heringerichte weg geopend. Met hulp van kinderen uit het dorp knipten ze een goudkleurig lint door. Een symbolisch lint dat ook bij de opening van de Centrale As gebruikt werd. De drukke provinciale weg is hiermee teruggebracht naar een dorpse straat. Wethouder Roelof Bos: ”Elkenien mei grutsk wêze op wat er berikt is. It doarp krijt syn dyk en syn karakter  wer werom.”

Samenwerking

Samen met het dorp is intensief gewerkt aan dit nieuwe plan. Vanuit Dorpsbelang is een klankbordgroep samengesteld en in nauw overleg het uiteindelijke ontwerp bepaald. De betrokkenheid van de dorpsgemeenschap heeft er mede voor gezorgd dat de uitvoering goed verliep. In goede overeenstemming en met weinig overlast. Zowel de provincie als de gemeente zijn nauw betrokken bij dit project, vandaar ook de gezamenlijke opening. Gedeputeerde Johannes Kramer gaf aan: “Stadichoan wurdt de plus op dit gebied sichtber. Dat meie jim wol fieren.”

 

2 pleinen en een ‘landmark’

Voorheen reden er meer dan 10.000 voertuigen per dag door het dorp. Door de aanleg van de Centrale As is dit teruggebracht tot ongeveer 10% daarvan. Als nu de vrachtwagens ook nog meer de Centrale As gaan ontdekken en om het dorp heen rijden, wordt het voor de bewoners nog prettiger. Het dorp heeft onder andere twee mooie pleinen en een prachtige ‘brug’ gekregen om het dorpse karakter te versterken en het dorp een hart te geven. Deze brug is een echt ‘landmark’ geworden bij een van de ingangen van het dorp en ontworpen door buurtbewoner Alle Pilat.

 

Het bord van het plein De Breedte werd ’s middags onthuld door Popke Hoekstra, Jitske de Roos en Gerda Bos van Dorpsbelang. Op het andere plein gebeurde dat ’s avonds bij de buurtbarbecue. Vanwege een sterfgeval van een buurtbewoner zijn de festiviteiten respectvol iets meer ingehouden en hingen er minder vlaggen aan de Haadwei.

 

Kansen in Kernen = KiK

De herinrichting van de Haadwei is onderdeel van het project Kansen in Kernen. Doel van het project is de verkeersveiligheid en leefbaarheid van Damwâld, De Falom, Feanwâlden, Hurdergaryp, Burgum en Garyp te vergroten. Inwoners en ondernemers zijn nauw betrokken bij de planvorming. Het is een project van de gemeenten Tytsjerksteradiel, Dantumadiel en de provincie Fryslân. In dit kader ondergaan binnen Dantumadiel ook Feanwâlden en Damwâld nog een metamorfose.

 

fotograaf: Nanne Nicolai

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement