Ondernemend Friesland nieuws

Fervent Actief: ‘Wij willen iets structuréél verbeteren’

Fervent Actief: ‘Wij willen iets structuréél verbeteren’

Mede dankzij de hogescholen NHL en Stenden - inmiddels gefuseerd, maar al jaren gebroederlijk naast elkaar gelegen - is de Rengerslaan in Leeuwarden een dynamische plek geworden. Maar het zijn niet alleen de scholen die er voor elan zorgen, want sinds 2012 is hier ook het Bewegingscentrum Leeuwarden en BCL Actief van ondernemer Joan Boelens gevestigd. In het aanpalende café schuiven we met deze ondernemer aan tafel, samen met Sjoerd van der Wiel, directeur van de Fervent Groep (Leek). De heren hebben elkaar begin dit jaar gevonden en trekken nu gezamenlijk op om onder de naam Fervent Actief zowel bedrijven, als ook hun werknemers te helpen om vitaal te blijven. Een gesprek over de noodzaak van integrale oplossingen en maatwerk.

Hoewel er uiteraard ook verschillen zijn, vallen vooral de overeenkomsten tussen Joan Boelens en Sjoerd van der Wiel op: beide mannen laten zich bij hun ondernemersactiviteiten bijvoorbeeld niet beperken tot de meest voor de hand liggende core business, maar zoeken bij alles wat ze doen naar integraliteit. “Op het gebied van fitness, sporten, maar ook leefstijl coaching hebben we het hier heel mooi voor elkaar”, aldus Boelens. “Maar we willen graag verder kijken. We kunnen zóveel extra’s voor mensen en bedrijven betekenen. Een gezond lichaam is daarbij essentieel, maar het gaat uiteraard veel verder: hoe gaat het op je werk? Hoe zijn de zaken daar geregeld? Hoe zorg je dat je werk een uitdaging blijft? Het zijn allemaal factoren die bepalend zijn voor je vitaliteit.”

 

Van der Wiel: “Vanuit die visie hebben wij elkaar gevonden. Over mezelf: Fervent is de allround dienstverlener voor werk, opleidingen en ontwikkeling van vakmensen in de sector Techniek met specialisatie Bouw & Infra. Wij helpen bedrijven bij alle arbeidsmarktgerichte vraagstukken. Als loopbaan-ontwikkelingsbedrijf zijn wij helemaal gericht op employability. Fervent Actief richt zich daarbij sterk op de technische sector en de bouwsector. Tijdens de recessie werd hier nauwelijks geïnvesteerd in het opleiden van mensen. Maar het tij is gekeerd en er is een tekort aan mensen. Dan is het extra belangrijk om de werknemers die je hebt te koesteren. Dat doe je door ze fit te houden, maar ook met goede arbeidsomstandigheden en leermogelijkheden. Met Fervent Actief willen we dat allemaal bieden. Een structurele aanpak, waarbij vitaliteit van mensen ook zorgvuldig wordt bijgehouden en waarbij ook alleen maar hoeft te worden geholpen wanneer dat nodig blijkt.”

 

Stressfactoren
Boelens: “We bieden die begeleiding op een zeer breed front. Denk aan fitness, maar ook aan opleidingen, leefstijl coaching, bewustwording en het aanbieden van een online omgeving waar de deelnemer zélf kan kijken hoe hij of zij zich ontwikkelt. Je krijgt dus heel nadrukkelijk het gevoel dat je zelf aan het stuur zit.”

 

Van der Wiel: “De arbeidsmarkt is veranderd. In deze tijd van hoogconjunctuur kijkt men anders naar de verhouding tussen werk en privé.  Medewerkers zijn met nieuwe issues bezig. Denk aan zelfmanagement, mobiliteit, wonen, werken, maar ook zingeving in je leven in het algemeen. Het is goed wanneer bedrijven vanuit dat brede perspectief iets te bieden hebben.”

 

Boelens en Van der Wiel realiseren zich dat ze opereren in een sector waar met name alles rondom vitaliteit nogal eens neigt naar hype. Ze willen zich daaraan onttrekken, door standaardpakketten te voorkomen. “Ik denk dat onze kracht is dat we goed kunnen luisteren”, zegt Van der Wiel. “Alleen op die manier kunnen we uiteindelijk samen met bedrijven en hun werknemers tot maatoplossingen komen. We willen het onderwerp ook serieus nemen. Niet voor een maandje of twee iets regelen, maar bedrijven en hun mensen echt voor de komende jaren verder helpen.”


‘Geweldig om mee te maken’
En dus een partnership, waarbij de bedrijven gezamenlijk optrekken. Mooie best practises zijn inmiddels al doorlopen. “Een mooie opdracht van Oosterhof Holman was eigenlijk de aanjager van onze samenwerking”, aldus Van der Wiel. “Dit is typisch zo’n bedrijf dat zich realiseert dat vitaliteit op alle fronten de beste garantie biedt op continuïteit. Voor maar liefst 330 medewerkers mochten we een begeleidingsprogramma opzetten voor een maatwerktraject in het kader van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, waarbij aanvullende cursussen en trainingen zijn verwerkt. Een enorme klus, waar we samen met BCL Actief in zijn gestapt. Op dit moment loopt dat voor iedereen naar volle tevredenheid. ”

 

Boelens:” Het was zó leuk om te zien hoe zich dat ontwikkelde. In het begin waren er onder die ruim 300 medewerkers natuurlijk ook wel sceptici die nog niet wisten wat ze konden verwachten. En moet je kijken hoe de evaluatieformulieren nu terugkomen. Een en al positiviteit. Dat is dus geweldig om mee te maken.”

 

www.bclactief.nl 

www.fervent.nl

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie