Ondernemend Friesland nieuws

Financiering nodig? Eijgen Finance weet raad!

Eijgen Finance

Voor ondernemers die een financiering proberen te krijgen, hoeft de zoektocht niet meer op te houden bij de bank. Eijgen Finance beschikt over meer dan dertig financieringsbronnen voor verschillende investeringsvormen. Of het nu gaat om een klein of groot bedrag; het lukt het adviesbureau bijna altijd om de financiering rond te krijgen.

"Zie ons als een sparringpartner voor de ondernemer", vertelt oud-bankier Johan Westra. Samen met Ruud van Eijl en Franke Twerda sloeg hij in 2014 de handen ineen en was Eijgen Finance een feit. "Bij het verstrekken van geld zijn banken de afgelopen jaren een andere werkwijze gaan hanteren. Je moet als ondernemer tegenwoordig een kant-en-klaar plan indienen. Maar een ondernemer stopt zijn kostbare tijd het liefst in waar hij goed in is: ondernemen. Wij ondersteunen door een goede financieringsaanvraag in elkaar te zetten." Twerda, net als Westra afkomstig uit het bankwezen, vult trots aan: "Tot op heden is meer dan 90% van onze aanvragen succesvol geweest."

 

Oplossingen

De adviseurs van Eijgen Finance zijn zeer ervaren als het gaat om financieren en het vinden van oplossingen. Franke en Johan verstrekten jarenlang kredieten bij de bank en weten precies waar een financieringsaanvraag aan moet voldoen. "Het verkrijgen van een financiering zit hem soms in details", aldus Westra. Maar ook het netwerk in de financiële dienstverlening is essentieel vult Twerda aan. "We hebben met elke geldverstrekker persoonlijk contact op verschillende niveaus, dat scheelt een hoop."

 

Dat de diversiteit onder de klanten groot is, maakt daarbij geen verschil volgens Twerda. "We hebben uiteenlopende ondernemers geholpen, van autobedrijven en recreatieondernemingen tot akkerbouwers. De cases zijn ook heel verschillend. Het kan gaan om groei te financieren, maar ook om het vinden van geld voor grote investeringen zoals machines en gebouwen. De bedragen lopen op tot soms een paar miljoen euro."


Alternatieve bronnen
Onafhankelijkheid is een van de sterke punten van Eijgen Finance vindt Westra. "Wij zijn een 100% onafhankelijk intermediair." Hierdoor kunnen Westra, Van Eijl en Twerda bij allerlei geldverstrekkende partijen aankloppen. 'Alternatieve financieringsbronnen' zoals subsidies, private investeerders en crowdfunding zitten daar ook bij. Van Eijl: "Samen met de ondernemer bekijken we wat het beste bij hem of haar past. Dat kan trouwens ook een 'gewone' bancaire financiering zijn of een stapeling van verschillende financieringsvormen, wat steeds vaker voorkomt."

 

Uitbreiding
Het hoofdkantoor van Eijgen Finance is gevestigd Joure, maar in het eerste jaar zijn er al meerdere locaties in Friesland bijgekomen. Er staan kantoren in onder meer Sint Annaparochie, Franeker en Sneek. Door de groei is er besloten om Eijgen Finance ook als franchiseformule in de markt te zetten. Het kantoor in Sneek is hier het eerste voorbeeld van.  "Voor verdere uitbreiding zijn we op zoek naar adviseurs", zegt Westra. "In ieder geval uit de buurt van Heerenveen en Drachten. Want de zaken gaan boven verwachting goed, onder andere in het commercieel vastgoed (verhuurd onroerend goed) - waar wij erg sterk in zijn. Binnenkort openen we een vestiging in Leeuwarden en we kijken ook al naar invulling buiten de provinciegrenzen."

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement