Ondernemend Friesland nieuws

FreQuenT Groep, de specialist in veiligheid

FreQuenT Groep, de specialist in veiligheid

De wereld een klein beetje veiliger maken, dat is de missie van de FreQuent Groep in Dokkum. De werkzaamheden van het beveiligingsbedrijf berusten op drie pijlers: beveiliging, recherchewerk en incasso. Het in 2005 opgerichte bedrijf groeit gestaag, maar groei mag volgens directeur Ate Tijtsma nooit ten koste gaan van de kwaliteit van de dienstverlening.

Familie en vrienden dachten dat het een grap was toen Ate Tijtsma in 2005 aankondigde dat hij na een carrière bij defensie en in de particuliere beveiliging  op 1 april zijn eigen beveiligingsbedrijf zou starten. Inmiddels heeft de FreQuenT Groep zestien mensen in dienst en groeit het nog steeds gestaag. Jaarlijks met zo’n 15 á 20 procent en dat is prima, benadrukt Tijtsma. “De kwaliteit van de dienstverlening staat bij ons hoog in het vaandel en dat mag door groei nooit onder druk komen te staan.”

 

Beveiliging in de zorgsector is de hoofdmoot van het werk bij het Dokkumer bedrijf. “Zo beveiligen wij voor het Leger des Heils al hun dak- en thuislozenopvangcentra in het Noorden en zorgen we voor de veiligheid in het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Daar zijn we dagelijks zichtbaar aanwezig en nemen we tevens een stukje gastheerschap voor onze rekening.”

 

No cure no pay

Het recherchewerk bestaat onder andere uit het screenen van potentiële medewerkers voor bedrijven en onderzoeken in verband met echtscheidingprocedures. Bij incasso gaat om het innen van onbetaalde rekeningen op basis van ‘no cure no pay’. Tijtsma: “Als het ons niet lukt om een vordering te innen, dan vind ik het niet terecht om onze rekening ook nog eens bij de klant neer te leggen. Die heeft dan al kosten genoeg.”

Tijtsma werkt uitsluitend met ervaren en volgens de richtlijnen van het Ministerie van Justitie gekwalificeerde medewerkers. “Onze lijnen zijn kort, we hebben veel ervaring in huis en koppelen daadkracht aan onze noordelijke nuchterheid. Dat betekent dat de klant altijd weet waar hij aan toe is. Afspraak is bij ons altijd afspraak. Dat is de kracht van het bedrijf.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement