Ondernemend Friesland nieuws

Eerlijke 'Ferve’ met een ‘Frysk’ karakter

Ferve kleur Terpegrien

Eerlijk, stoer en tijdloos, dat typeert een nieuwe productlijn Ferve die sinds kort op de markt is. In de pas gelanceerde Friese webwinkel kunt u als klant gemakkelijk zelf een keuze maken uit diverse producten. Geïnspireerd op het markante Friese landschap en de karakteristieke monumentale gebouwen brengt Ferve diverse verfproducten op de markt. De verschillende producten worden inmiddels naar tevredenheid door de professionele schilder toegepast. De slogan “Poerbêste Ferve foar in moai pryske!” geeft al aan dat de prijskwaliteitverhouding prima is, aldus Onno Loonstra van het gelijknamige schildersbedrijf in Dokkum.

De ontwikkeling van de producten en kleuren is geïnspireerd op het Frysk-eigen, waarbij de naam van het product zegt wat het is. Zo dragen de diverse kleuren namen die het unieke karakter van de kleur tot uitdrukking brengen. Je kunt denken aan de antiekgroene kleur ‘Terpegrien’ die op het platteland vaak terugkomt. Het nog donkerdere ‘Grêftgrien’ treft men vooral in de binnensteden aan. Bijna zwart is het diepgroene ‘Monumintengrien’. Deze kleur geeft een statige uitstraling aan herenhuizen en andere monumenten. ‘Skuorre’ is de alom bekende Friese kleur van openstaande schuurdeuren. Een moderne stoere buitenkleur is het warm-antraciete  ‘Hynder’, uiteraard refererend naar het Fryske Hynder. En de modieuze warme aardetint ‘Drek’ vangt de sfeer van het boerenland aldus Onno.


Inmiddels worden de kleuren in de gehele provincie toegepast. Het zoeken naar de juiste kleuren is een hele uitdaging en wordt met de grootst mogelijke zorg gedaan. De kleuren hebben inmiddels hun weg gevonden in een systeem dat gebruiksvriendelijk is, zodat het voor de klant een stuk gemakkelijk is geworden de juiste kleur te vinden. Voor zowel het buitenwerk als voor het interieur zijn alle modieuze kleuren verkrijgbaar. Warme aardetinten, onder andere Klaai, Drek en Hea zijn heel goed onderling te combineren. De neutrale lichte basiskleuren Ljocht (RAL 9010), Snie (RAL 9003) en Wolwyt (RAL 9001) passen hier prima bij.

Het assortiment van Ferve bestaat uit de watergedragen grondverf Grûnferve voor binnen en buiten. Muorreferve is een muurverf voor wanden en plafonds binnen. Verftype Sideglâns is de watergedragen zijdeglansverf voor binnen. De hoogglanzende Heechglâns is een verf op alkydharsbasis en kan buiten en binnen toegepast worden. Voor het degelijke buitenwerk adviseren wij onze systeemverf Bûtenferve. Dit is een ijzersterk product waarbij een speciale grondverf niet nodig is. Deze systeemverf is namelijk tevens als grondverf te gebruiken. Kortom, reden genoeg om eens een kijkje te nemen op de site en webshop van Ferve.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement