Ondernemend Friesland nieuws

Friese app Twork ‘kan vacaturemarkt blijvend veranderen’

Twork

De juiste mensen op de juiste plek hebben; dat is voor ieder bedrijf goud waard. Drie jonge Friese ondernemers, die allen groeien als kool, merkten de afgelopen jaren dat het niet gemakkelijk is om het juiste personeel te vinden. De Nederlandse vacaturemarkt is te veel gebaseerd op eenrichtingsverkeer, zo vinden ze. Er is weinig interactie en de ontzaglijke hoeveelheid big data die het internet tegenwoordig biedt worden nog lang niet optimaal gebruikt voor het vinden van de perfecte match. Zo werd de app Twork geboren. Swipend de beste baan, of dat ene talent vinden. Aantrekkelijk door de snelheid van het swipen en – zo zeggen de bedenkers -  ‘hoog relevant’, door gebruik te maken van slimme software. Volgens de initiatiefnemer Michel Norbruis is het ‘een app die het vacaturelandschap blijvend kan veranderen’.  Maar alles moet dan perfect zijn. Na anderhalf jaar van hard werken gaat hij daarom op woensdag 29 juni ‘zijn’ app live testen op een panelgroep van tien tot twintig representatieve proefkonijnen. Plaats van handeling: Neushoorn, Leeuwarden.

Hoe maak je van eenrichtingsverkeer tweerichtingsverkeer? Hoe zorg je dat werkgevers het echte talent snel vinden en hoe zorg je dat werkzoekenden ook precies daar uitkomen waar ze horen?  Dan moet je een systeem ontwikkelen waarbij software jou helpt om in korte tijd heel doelgericht allerlei variabelen te combineren. “En je moet een middel hebben waarmee werk- of talent zoeken gewoon fun is”, aldus ondernemer Michel Norbruis. “Tinder vond ik een prachtig voorbeeld: efficiënt, gebruiksvriendelijk en spannend. Zo ontstond Twork; al swipend en geholpen door slimme software dat ene geweldige bedrijf vinden, of dat talent waar je al lang naar op zoek was.”

 

‘Ontzagwekkende voorselectie’

Volgens Norbruis biedt zijn app meerdere voordelen. “Wij zijn zowel voor werkzoekenden als ook voor werkgevers een oplossing. In de eerste plaats voor de sollicitant die tot voor kort gedemotiveerd raakte door al die afwijzingen en onbeantwoorde sollicitaties. Hij of zij ziet nu direct welke werkgever al heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn. En de werkgever kan zich permitteren het selectieproces snel te voeren, zonder eerst honderd brieven te lezen. De software achter de app heeft namelijk al een ontzagwekkende voorselectie toegepast.”

 

Proefkonijnen

Of de initiatiefnemers na anderhalf jaar hard werken echt op het goede spoor zitten moet nog blijken. “Leren doe je door te doen”, aldus Norbruis. “Via Facebook hebben we daarom werkzoekenden gevraagd de app een week lang uit te proberen. Daar geven we woensdag 29 juni het startschot voor, tijdens een informatiebijeenkomst in Neushoorn.

De proefkonijnen vertegenwoordigen natuurlijk zoveel mogelijk een doorsnee van de werkzoekenden in Nederland. In ruil voor hun medewerking gaan wij die week ons uiterste best doen een baan voor ze te vinden. Die proeffase is een heel spannend moment voor ons: hoe reageren de mensen op de app? Is het allemaal net zo gebruiksvriendelijk als wij bedoelen? Werk het snel en gemakkelijk? We staan te popelen om te zien wat er uit komt!”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement