Friese schooljeugd vindt recyclen elektrische apparaten belangrijk

Basisschool de Wynroas kwam als winnaar uit de bus met 336 apparaten. Een eervolle vermelding is er voor de tweede plaats: CBS de Oanrin wist 200 apparaten in te zamelen. De scholen krijgen mooie prijzen voor hun inspanningen. Milieuwethouder Pieter van der Veen reikt dinsdag 13 april om 14.15 uur op de Wynroas de hoofdprijs uit: een mega sportpakket.

 

De inzamelactie was het hoogtepunt van een educatief project op de deelnemende basisscholen rond het belang van het recyclen van elektrische apparaten. De keuze voor een actie met de basisscholen was voor zowel Wecycle als het NME-centrum van Achtkarspelen logisch. Jong geleerd is immers oud gedaan. Wecycle, het initiatief voor de inzameling en recycling van gebruikte elektrische apparaten en spaarlampen, heeft als doel meer kleine apparaten en spaarlampen in te zamelen. Deze verdwijnen vaak in de afvalbak. Dit levert milieuschade op, terwijl ze na recycling waardevolle grondstoffen leveren voor nieuwe producten. Recycling is goed voor het milieu. Door kleine elektrische apparaten in te zamelen, sparen deelnemende scholen bovendien voor leuke of nuttige artikelen voor de school.

 

In heel ons land nemen 1.100 basisscholen deel aan de doorlopende inzamelactie van Wecycle. Kinderen leren dat gebruikte kleine elektrische apparaten (mp3-speler, spelcomputer, föhn, boor, radio, broodrooster, enz.) niet thuishoren in de afvalbak. “Gooi nooit weg, maar lever in!” is daarom de centrale boodschap van Wecycle, die aangeeft dat het heel normaal en nuttig is ook kleine apparaten in te zamelen. Wecycle biedt de scholen lesmaterialen, inzamelmiddelen en een speciale ophaalservice. Meer informatie: www.wecycle.nl/scholen.

Delen via

Vergelijkbare berichten